26 augustus 2016 In de media

Vitesse laat Utrecht met punt wegkomen

FC Utrecht heeft na vier competitieduels zijn tweede punt gepakt. Bij Vitesse werd het 1-1.
Halverwege leidden de Arnhemmers door een goal van Ricky van Wolfswinkel. Na een perfecte voorzet van Milot Rashica kon hij simpel binnenschieten tegen zijn oude club. In de 67e minuut tekende Sébastien Haller uit het niets voor de gelijkmaker.

Behalve het eerste kwartier, voetbalde Vitesse beter. Dat had al vroeg een voorsprong kunnen opleveren. Van Wolfswinkel, die een verleden heeft in de spits van FC Utrecht, kopte echter naast nadat doelman Robbin Ruiter een inzet van de nieuwbakken Kosovaarse international Rashica had gekeerd. Het duo was, af en toe geholpen door Nathan, vaker een plaag voor de defensie.

Dat samenwerkingsverband leidde ook tot de verdiende 1-0. Rashica vloog met een dubbele schaar voorbij Sofian Amrabat en bezorgde Van Wolfswinkel een niet te missen kans. Het was aan Ruiter te danken dat het daarbij bleef, ook in de tweede helft. Vlak na de hervatting moest de Utrechtse sluitpost al opnieuw reddend optreden, ditmaal op een kopbal van Guram Kashia na een vrije trap van Lewis Baker.

Uiteraard maakte het elftal van coach Erik ten Hag jacht op de gelijkmaker, maar het bleef vooral bij goede bedoelingen. De 1-1 kwam dan ook haast bij toeval. Eloy Room kreeg een schot van afstand niet klem, Giovanni Troupée gaf de bal bijna achteloos voor, wetend dat Haller zolang hij nog op de loonlijst staat altijd in de buurt is.
 

TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: