20 september 2015 In de media

Vitesse laat weinig heel van De Graafschap bij ‘herdenkingsduel’

De Gelderse derby tussen de clubs uit Doetinchem en Arnhem stond voorheen garant voor spektakel, maar ondanks alle goede bedoelingen speelden de gemotiveerde bezoekers niets klaar.
De hekkensluiter van de Eredivisie bleef ook in de zesde wedstrijd van het seizoen zonder punten, na een kansloze nederlaag bij Vitesse.

Al na zes minuten lag de bal in het netje. Guram Kashia maakte de 1-0 voor Vitesse en bracht vervolgens een mooi saluut aan de Airborne-veteranen op de tribune.

Vitesse hield vervolgens de controle en speelde met De Graafschap, dat van geluk mocht spreken dat Nathan Kabasele op het veld mocht blijven staan na een tik richting diens directe tegenstander. Na 25 minuten in de eerste helft stond het al 2-0. Valeri Qazaishvili verdubbelde de marge na uitstekend werk van basisdebutant Dominic Solanke.

In de tweede helft was de spanning volledig uit de wedstrijd. Vitesse hoefde niet en De Graafschap kón niet. Een kwartier voor tijd drukte de thuisclub het overwicht nogmaals uit in de cijfers, met de 3-0 van Milot Rashica, die defensief geklungel van de Doetinchemmers afstrafte. Vitesse klimt door de zege naar plek zeven met tien punten. De Graafschap staat onderaan met lege handen.