28 mei 2015 In de media

Vitesse laat zege in Heerenveen glippen

Vitesse hield donderdag Heerenveen in eigen huis op 2-2. De Arnhemmers moeten nog 1 keer vol aan de bak.
De return is zondagmiddag in GelreDome. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de derde voorronde van de Europa League.

Vitesse startte beter dan SC Heerenveen in een matig gevuld Abe Lenstra Stadion. Na twintig minuten kwamen de gasten verdiend op voorsprong na een opmerkelijk moment. Supporters van de thuisploeg gooide een bal in het veld, net op het moment dat spelers van Vitesse het zestienmetergebied betreden. Zakaria Labyad bediende Bertrand Traore, die Valeri Qazaishvili vond: 0-1. De laatste twee spelers moesten de inmiddels stil liggende bal in het doelgebied ontwijken. Arbiter Kuipers liet doorspelen en keurde de goal goed.

Vitesse werd na de openingsgoal slordiger. Met name Josh McEahran leed enkele malen gevaarlijk balverlies. De gelijkmaker hing in de lucht en die kwam er ook, via Luciano Slagveer. De aanvaller tikte een voorzet van Mark Uth bij de tweede paal binnen: 1-1. Vitesse-doelman Eloy Room had daarvoor al enkele malen moeten ingrijpen, maar was nu kansloos.

Vitesse kreeg voor de pauze nog een goede mogelijkheid. Traore combineerde met Qazaisvhili, die op de vuisten van doelman Kristoffer Nordfeldt schoot.

Tweede helft
Na de pauze was Heerenveen direct gevaarlijk, maar Sam Larsson miste. Daarna namen beide ploegen wat gas terug. Vitesse hoefde niet zo nodig, met een 1-1 tussenstand, Heerenveen probeerde het wel maar gevaarlijk werd de ploeg van trainer Dwight Lodeweges nauwelijks.Na een uur spelen was daar toch plotseling Vitesse weer met een grote kans, maar Traore schoot de bal hard in het zijnet.

Wallace startte voor het eerst sinds lange tijd in de basis. Niet als rechtsback, maar als rechtsbuiten. De huurling van Chelsea verving Renato Ibarra, die niet fit was. Voor het eerst dit seizoen startte de drie huurlingen van Chelsea, Wallace, Bertrand Traore en Josh McEachran, in de basis. Vooral de eerste twee haalden een heel behoorlijk niveau. Traore vast haast niet van de bal te krijgen en Wallace ramde de bal na een uur spelen op de paal.

Niet veel later leek Davy Propper na een prima actie het duel te beslissen. De middenvelder nam de bal prachtig aan, versnelde en schoot de bal in de korte hoek: 1-2. De zege leek binnen, maar na knullig balverlies van Labyad counterde Heerenveen naar 2-2. Uth haalde de trekker over, op aangeven van Joey van den Berg.

Vitesse: Room; Diks (46. Mori), Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Pröpper, Qazaishvilli, McEachran (75. Vejinovic); Wallace, Traore, Labyad (89.Olinik).
 

Sportnieuws / Foto’s SV

Hoofdsponsor: