16 april 2016 In de media

Vitesse laat zege liggen in eigen huis

Vitesse en Heracles Almelo hebben elkaar zaterdagavond in een open wedstrijd in evenwicht gehouden.
Beide ploegen scoorden een keer. Namens Vitesse was Rashica trefzeker en bij Heracles benutte Weghorst een strafschop

Heracles begon goed aan het duel, maar zag dat het eerste gevaar van Vitesse kwam. Het schot van Dominic Solanke vloog echter recht in de handen van Heracles-goalie Bram Castro. Daarna waren het de bezoekers die de nodige kansen kregen om de score te openen. Jaroslav Navratil schoot rakelings naast en Wout Weghorst knalde de bal over de kruising. De beste mogelijkheid in de openingsfase was voor Ramon Zomer. Op aangeven van Weghorst werkte de verdediger, mee naar voren gekomen voor een hoekschop, het leder van dichtbij over de goal.

Na dat sterke begin van Heracles kwam Vitesse beter in de wedstrijd. Grote kansen leverde het de ploeg van Rob Maas intussen niet op. Schoten van Milot Rashica en Denys Oliynyk vlogen ruim naast of over. Het voornaamste wapenfeit van de thuisploeg was een strakke voorzet van Oliynyk. Echter, vlak voordat Solanke de bal bij de tweede paal binnen wilde tikken kreeg Zomer nog een voet tegen het speeltuig.

De tweede helft begon spectaculair. Weghorst kreeg, na mistasten van Maikel van der Werff, een grote kans, maar zijn schot belandde buiten bereik van Vitesse-doelman Eloy Room op de paal. Een minuut nadat Weghorst het aluminium raakte kwam de ploeg uit Arnhem op voorsprong. Mark-Jan Fledderus zat volledig mis bij een lage voorzet van Kosuke Ota waardoor de vrijstaande Rashica van dichtbij eenvoudig binnen kon schieten.

Na de treffer van Rashica golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen. De mogelijkheden van Heracles waren echter niet besteed aan Fledderus en Weghorst. Namens Vitesse wisten Ota, Rashica, Oliynyk, Shiran Yeini en Valeri Qazaishvili het net niet te vinden. Met nog tien minuten op de klok ging Heracles op jacht naar de gelijkmaker en werd daarbij geholpen door Yeini. De middenvelder kreeg de bal in zijn eigen zestien tegen de hand, waarna Weghorst de toegekende strafschop onberispelijk binnen schoot.

In de slotminuten gingen beide ploegen vol op zoek naar de overwinning en waren allebei nog dreigend. Vitesse ontsnapte vlak voor tijd aan een nederlaag toen Guram Kashia het leder bijna in eigen goal gleed. De paal stond een treffer van Heracles in de weg. Met het behaalde punt schieten beide ploegen weinig op. Zowel Vitesse als Heracles moet hopen dat de concurrenten in de strijd om Europees voetbal dit weekend ook punten laten liggen, aangezien de verschillen in de subtop erg klein zijn.
 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: