17 maart 2022 In de media

Vitesse laat zieke Bero mogelijk invliegen

Vitesse moet het in de return van de achtste finale van de Conference League tegen AS Roma waarschijnlijk doen zonder middenvelder Matus Bero, die zich gisteren ochtend evenals ploeggenoot Tomas Hajek niet goed voelde en in Arnhem is achtergebleven. Vitesse-trainer Thomas Letsch heeft de hoop om toch over Bero te kunnen beschikken echter nog niet opgegeven. „Misschien kan hij morgen nog naar Rome vliegen en zich bij de groep voegen. Als we de zekerheid hebben dat hij kan spelen, overwegen we het te doen.”

Vitesse moet in Rome een 1-0 achterstand goedmaken na de nederlaag tegen AS Roma in Arnhem. Het elftal van Letsch verkocht zijn huid duur in Europese uitwedstrijden tegen Anderlecht, Tottenham Hotspur, Stade Rennais en Rapid Wien en zal opnieuw boven zichzelf uit moeten stijgen om een kans te maken. Letsch heeft het vertrouwen dat zijn ploeg nogmaals kan stunten. „Natuurlijk geloven we erin. We zijn pas halverwege. Als we geen geloof hadden, dan hadden we niet hoeven te komen. Wij zijn de absolute underdog, op vele vlakken. Alles is in het voordeel van Roma. De grootte van de club, de historie en de uitslag van de heenwedstrijd. Het is ook gewoon een elftal met veel kwaliteit. Maar als je de underdog bent wil dat niet zeggen dat je geen kans hebt.”

De wedstrijd tussen Ajax en Benfica had Letsch gesterkt in zijn overtuiging dat in Europese wedstrijden altijd verrassingen kunnen voorkomen. „In deze sport wint niet altijd de ploeg met het meeste balbezit en de meeste kansen. Dat hebben we zelf vorige week ook gemerkt in onze thuiswedstrijd.”

Op basis van de wedstrijd in Arnhem weet de Vitesse-trainer wel wat er beter moet. Vitesse kreeg toen met name voor rust meerdere goede kansen, maar ging er te slordig mee om, een tekortkoming die vaak wordt afgestraft in een Europese wedstrijd. „Wij moeten niet alleen kansen creëren, maar ze ook afmaken. AS Roma wil de Conference League winnen, maar ze hebben ook zondag de belangrijke derby tegen Lazio op het programma staan. Misschien willen ze fanatiek beginnen en zo snel klaar zijn. Maar als wij goed beginnen en in de wedstrijd komen, kan het alle kanten op. We staan één doelpunt achter. Tegen een defensief sterke ploeg als Roma is het geen gemakkelijke klus om dat weg te werken, maar onmogelijk is het niet. Bij een overwinning met één goal verschil hebben we een verlenging. Dan wordt het misschien wel nachtwerk met penalty’s, maar dat nemen we graag voor lief. We spelen pas zondag om kwart voor vijf en wat ons betreft mag het morgen een lange avond worden.”

Vitesse – AS Roma 0 – 1
1/8 finale UEFA Conference League
Gelredome Arnhem

Bron: Telegraaf/SV / Foto's: SV

Hoofdsponsor: