15 augustus 2016 In de media

Vitesse Legends en Angeren spelen gelijk

Vitesse Legends speelde vrijdagavond in en tegen Angeren ter gelegenheid van het jubilerende Job Brandts toernooi.

In de formatie van Vitesse Legends speelde onder andere de huidige Vitesse-trainers Raimond van der Gouw, Edward Sturing, Remco van der Schaaf, Patrick Ax, Tim Cornelissen en Micheal Jansen. Maar ook Frans Thijssen, Jhonny van Beukering, Remco Bos, Louis Laros en Peter Held hadden het geel-zwart aan.

SV Angeren had in de 11e minuut de beste kans door een afstandsschot vol op de lat, maar het was Vitesse Legends die de eerste twintig minuten nadrukkelijk het doel van SV Angeren opzocht. Met name de diverse rushes aan de linkerkant, met Edward Sturing en Peter Held, zorgde voor de nodige kansen en corners voor de Vitesse Legends.

In de 22e minuut resulteerde dit in een penalty na een overtreding op Ricardo Gil y Muinos. Patrick Ax eiste resoluut de bal op, maar schoot deze helaas even resoluut over het doel van Angeren.

SV Angeren ging aan leiding door in de 25e minuut de 1-0 aan te tekenen. Via de rug van een Vitesse-speler belande de bal achter Raimond van der Gouw.

Aan het einde van de eerste helft hadden Laros, Sturing en Van Beukering allen geen geluk door in een scrimmage zonder resultaat op doel te schieten.

Aan het begin van de tweede helft werd een aantal wissels doorgevoerd. Zo verschenen Remco Bos, Michael Jansen en Frans Thijssen binnen de lijnen.

In de 56e minuut had SV Angeren een goede kans op de voorsprong te vergroten, maar de doelpoging ging net naast het net.

Peter Held scoorde de gelijkmaker voor Vitesse door een indraaiende corner in de 58e minuut. Het baltempo was vanaf dit moment een stuk lager dan in de eerste helft.

De wedstrijd had verder nog een aantal kleine kansjes, zoals in de 69e minuut een enorme kans voor SV Angeren en in de 78e minuut een fraaie kopbal van Michael Jansen die op de lat uiteen spatte.

De sportieve wedstrijd eindigde in een 1-1 eindstand. Beide teams genoten nog lang van de goede gastvrijheid van de club in de Betuwe.

Wij bedanken Angeren voor het beschikbaar stellen van de foto's.