4 oktober 2013 In de media

Vitesse legt de bal eerst bij de KNVB neer

Na diverse veldkeuringen heeft de KNVB besloten dat het speelveld van ADO Den Haag niet voldoet aan de gestelde voorwaarden.
Het duel met sc Heerenveen gaat daarom niet door.Vitesse speelde na een eerdere afgelasting deze week wel op het veld in het stadion van ADO. Het veld was in zeer slechte staat door problemen met de afwatering en het zand op het veld deed het spel geen goed. Vitesse verloor het duel met 2-1 en overweegt nu om een verzoek in te dienen om het duel over te laten spelen. Zeker nadat bekend werd dat de wedstrijd ADO Den Haag – sc Heerenveen werd afgelast.

Volgens de voetbalbond was het feit dat het veld niet egaal is van doorslaggevend belang. De veiligheid van spelers en officials kan niet worden gegarandeerd. De KNVB wil op korte termijn een nieuwe datum bekend maken. Vitesse overweegt om stappen te ondernemen. De Arnhemmers beklaagden zich na het duel al over de erbarmelijke omstandigheden. "We leggen de bal eerst bij de KNVB neer", aldus Vitesse.


Streep door duel ADO en SC Heerenveen

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en sc Heerenveen van zaterdag 5 oktober 18:45 uur is afgelast. Uit diverse keuringen blijkt dat het speelveld in het Kyocera stadion niet voldoet aan de gestelde voorwaarden.

Op zaterdag 14 september is de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Vitesse vanwege problemen met het afwateringsysteem van het speelveld afgelast. Dat duel is opnieuw vastgesteld op woensdagmiddag 2 oktober. ADO Den Haag heeft vervolgens maatregelen getroffen om de problemen met betrekking tot de bespeelbaarheid van het veld op te lossen. Naar aanleiding van deze maatregelen heeft de wedstrijd ADO Den Haag – N.E.C. (21 september) kunnen plaatsvinden.

Tussen 21 september en 2 oktober heeft ADO Den Haag verdere aanpassingen gedaan om de kwaliteit van het veld verder te verbeteren. Een KNVB-official heeft het speelveld goedgekeurd, waardoor afgelopen woensdagmiddag de inhaalwedstrijd ADO Den Haag – Vitesse (2-1) gespeeld is. Na afloop van de wedstrijd was het veld dermate aangetast dat de KNVB een onafhankelijk onderzoeksbureau heeft gevraagd een keuring uit te voeren. Het bureau heeft vandaag een rapportage opgesteld en aanbevelingen gedaan voor eventuele gewenste structurele aanpassingen en verbeteringen. Aanvullend is het speelveld vrijdag door een KNVB official gekeurd.
 
Beide keuringen wezen uit dat het veld niet speelklaar zal zijn voor zaterdagavond. Belangrijkste redenen zijn dat het veld niet egaal is en de veiligheid van spelers en officials niet gegarandeerd kan worden. De KNVB maakt de nieuwe datum voor dit competitieduel op korte termijn bekend.
 
De voetbalbond heeft ADO Den Haag aangegeven dat structurele maatregelen noodzakelijk zijn om verdere vertraging van de competitie te voorkomen. De afgelasting wordt voorgelegd aan de aanklager betaald voetbal. Ook de eerdere afgelasting van de wedstrijd tegen Vitesse van 14 september wordt op dit moment nog door de aanklager onderzocht.

Goal / KNVB

Hoofdsponsor: