30 maart 2014 In de media

Vitesse legt Jordania stadionverbod op

Merab Jordania is voorlopig niet meer welkom in GelreDome. De voormalige clubeigenaar en voorzitter heeft een stadionverbod van drie jaar gekregen.
Reden is een ruzie met algemeen directeur Joost de Wit, die vier weken geleden zelfs aangifte heeft gedaan van bedreiging door de Georgiër.

Jordania zou de directeur na een langer lopend conflict meermalen hebben bedreigd, waarna De Wit naar de politie stapte.

'Ik heb inderdaad aangifte gedaan tegen Merab Jordania', meldt De Wit tegenover Voetbal International weten. 'Er zijn grenzen, ook ik heb een gezin.'

In 2010 werd Jordania de eerste buitenlandse eigenaar van Vitesse. Vorig jaar moest hij gedwongen de papieren van de club overdoen aan Alexander Chigirinskiy, de man die het project Vitesse grotendeels financierde.
 


Stadionverbod Jordania bij Vitesse wegens bedreigingen

Ex-clubbaas Merab Jordania krijgt een stadionverbod voor drie jaar bij Vitesse vanwege bedreigingen aan het adres van directeur Joost de Wit van de Arnhemse club.

Dat bevestigt woordvoerder Wiebe Nelissen van Vitesse. Er is enkele weken geleden aangifte gedaan tegen de Georgiër. De Wit werd al bedreigd meteen toen bekend werd dat Jordania uit zijn functie zou worden gezet. De laatste tijd nam dat zulke vormen aan dat de directeur zich genoodzaakt voelde om justitie in te zetten. De Wit heeft sinds die tijd politiebewaking.

Jordania heeft zich bij de politie gemeld.
 

Voetbal International / Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: