15 december 2013 In de media

Vitesse legt ook NAC Breda over de knie

Vitesse heeft een week na de fraaie 2-6 bij PSV opnieuw een belangrijke zege gepakt. Tegen NAC Breda werd een achterstand omgebogen naar een 3-2 overwinning.
In de wetenschap dat Ajax eerder ternauwernood drie punten pakte bij Cambuur, moest Vitesse in eigen huis winnen om de koppositie vast te houden. NAC Breda nam in de Gelredome echter verrassend de leiding. Halverwege de eerste helft maakte Jan-Arie van der Heijden een handsbal in het strafschopgebied, waarna Jordy Buijs van elf meter afrondde: 0-1.

Piazon staat op
Lang konden de Brabantse bezoekers niet van die voorsprong genieten. Amper tien minuten later maakte namelijk ook Stipe Perica een handsbal, waarna scheidsrechter Tom van Sichem opnieuw naar de stip wees. Lucas Piazon, de laatste weken de grote smaakmaker bij Vitesse, schoot de bal koelbloedig en hard in de bovenhoek.

Na de pauze groeide Piazon opnieuw uit tot man van de wedstrijd. Vijf minuten na rust nam hij een bal op de borst aan, om vervolgens doelman Jelle ten Rouwelaar kansloos te laten: 2-1. Vooral de manier waarop de Chelsea-huurling tegenstander Kenny van der Weg uitspeelde, was fraai.

Velthuizen belangrijk
Piazon kreeg daarna een mogelijkheid om een hattrick vol te maken, maar na zijn misser was NAC Breda in de buurt van de gelijkmaker. Piet Velthuizen greep uitstekend in bij een kopbal van Jeffrey Sarpong. Vervolgens was Vitesse opnieuw dichtbij een derde treffer. Christian Atsu, die eerder al de lat raakte, schoot de bal tegen de binnenkant van de paal.

Doordat de thuisploeg weigerde het duel te beslissen, mocht NAC nog hopen op een puntje. Zes minuten voor tijd verdubbelde Vitesse toch nog de voorsprong. Vanuit een hoekschop maakte rechtsback Kelvin Leerdam alweer zijn zevende doelpunt van dit seizoen: 3-1. Een late tegentreffer van Anthony Lurling mocht voor NAC Breda niet meer baten.