9 oktober 2013 In de media

Vitesse levert negen internationals

Negen speelrondes zijn we onderweg. Komend weekend wordt er niet gevoetbald in de Eredivisie.
 Na een aantal drukke weken voor de selectie staat er voor negen Vitesse-spelers een wedstrijd met hun land op het programma. Hieronder een overzicht.

Na zijn debuut voor Vitesse vertrok Christian Atsu deze week naar Ghana. Atsu speelt op dinsdag 15 oktober de eerste wedstrijd van de laatste kwalificatieronde voor het WK in Brazilië. Ghana speelt twee wedstrijden tegen Egypte. De uiteindelijke winnaar over de twee duels plaatst zich voor het Wereld Kampioenschap in de zomer.

Renato Ibarra speelt met Ecuador op 11 oktober een belangrijk duel tegen Uruguay om kwalificatie voor het WK af te dwingen. Bij winst op Uruguay is Ecuador bijna zeker van deelname aan het WK in Brazilië. Vier dagen later kan Ecuador in en tegen Chili alle twijfel wegnemen en zich officieel plaatsen.

Op dinsdag 15 oktober staat voor Guram Kashia een topwedstrijd op het programma. Georgië speelt in en tegen Spanje haar laatste kwalificatiewedstrijd. Georgië is al uitgesloten van deelname aan het WK, maar kan door een goed resultaat Spanje nog wel van de eerste plaats houden.

Brahim Darri en Wimilio Vink spelen het 4-landentoernooi voor beloftenteams. Op donderdag 10 oktober neemt het Nederlands beloftenelftal het op tegen Tsjechië. Twee dagen later speelt het team een wedstrijd tegen Duitsland. Uiteindelijk sluit Nederland het toernooi op maandag 14 oktober af tegen Turkije. V.v. Gemert en JVC Cuijk zijn gastheer van dit toernooi.

Ook Giorgi Chanturia en Valeri Qazaishvili komen samen uit voor hetzelfde team. Voor hen staan EK-kwalificatiewedstrijden met Georgië O21 op het programma. Op 10 oktober speelt Georgië in eigen land het duel tegen Nederland O21. Vier dagen later speelt Georgië wederom een thuisduel. Dan is Schotland O21 de tegenstander.

Marko Meerits speelt met Estland de laatste WK-kwalificatieduels. Op vrijdag 11 oktober staat er in eigen land het duel met Turkije op het programma. Vier dagen later, op dinsdag 15 oktober,  speelt Estland in en tegen Roemenië haar laatste WK-kwalificatieduel.

Voor Mike Havenaar staan er twee oefenduels met Japan op het programma. Op 11 oktober speelt Japan in en tegen Servië. Op 15 oktober reist het Japanse elftal af richting Wit-Rusland voor het tweede oefeninterland van deze interlandperiode.

Vitesse.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: