31 maart 2014 In de media

Vitesse licht optie twee contracten

Vitesse heeft de opties in de contracten van Renato Ibarra en Vako Qazaishvili gelicht. Van beide spelers loopt het contract komende zomer af.
Het betreft éénzijdige opties waarbij Vitesse dus kan bepalen. Ibarra blijft nog twee jaar aan Vitesse verbonden, terwijl het contract van Qazaishvili voorlopig met een jaar wordt verlengd. Met Mike Havenaar gaat de Arnhemse clubleiding nog in gesprek. Ook van de Japanse spits loopt het contract af. 

'Van Ibarra en Qazaishvili lichten we inderdaad de opties', bevestigt technisch directeur Mohammed Allach. Vitesse wil vooral de marktwaarde van de talentvolle Georgiër verhogen. 'Met Vako ben ik ook bezig om een langdurig contract af te sluiten.' Voor Qazaishvili, die zaterdag tegen Heerenveen nog een basisplaats had, bestaat sluimerende belangstelling. Onder meer Freiburg, Tottenham Hotspur en Arsenal zaten al op de tribune voor de aanvallende middenvelder.

Waar de toekomst van Havenaar ligt is nog onduidelijk. Havenaar, die waarschijnlijk ook naar het WK in Japan gaat, heeft een formele ontslagbrief gekregen van Vitesse. 'Met Mike willen we alle opties nog even open houden. Het kan heel goed zijn dat we nog in gesprek gaan met hem.' Havenaar zou onder meer in de belangstelling staan van Feyenoord waar Fred Rutten volgend seizoen trainer wordt. Vorig seizoen werkten beiden nog met elkaar samen bij Vitesse. Dit seizoen scoorde Havenaar tien keer.

Vitesse verlengt de contracten van Wimilio Vink en keeper Marko Meerits zeker niet, zo zegt Allach verder. Beide spelers kwamen niet in aanmerking voor een plaats bij de hoofdmacht, hoewel Vink wel regelmatig op de bank zat. Eerder vorige week werd al bekend dat Vitesse ook stopt met Frank van der Struijk.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: