17 juli 2017 In de media

Vitesse ligt voor op schema

Lachend en vrolijk stapten de voetballers van Vitesse de bus in. Na het gelijke spel van zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Istanbul Basaksehir (1-1) zat het trainingskamp in Oostenrijk erop.
De Arnhemse ploeg heeft flinke stappen gemaakt, constateerde trainer Henk Fraser. Zowel fysiek als in de teamgeest.

,,Ik had vooraf niet gedacht dat we al zo ver zouden zijn", gaf Fraser na de wedstrijd tegen de Turkse topclub in het idyllische stadje Villach aan. ,,We hebben een goede trainingsweek achter de rug. We hebben keihard gewerkt en hebben plezier gehad. Voorafgaand aan de oefenwedstrijd heb ik wel gerekend. Wie zou ik moeten sparen of kan ik spelers negentig minuten laten spelen? Uiteindelijk heeft zelfs Lars ten Teije, nota bene een jeugdspeler, de hele wedstrijd gespeeld."

Tijdens de trainingsweek in Sankt Veit an der Glan heeft Fraser met zijn staf een aantal duidelijk patronen in zijn ploeg proberen te slijpen. Zo kreeg aanwinst Thulani Serero een belangrijke rol in de opbouw. Is aan Remko Pasveer direct te zien dat hij over uitstekende meevoetballende capaciteiten beschikt om het spel te kunnen verleggen. En wordt er van alle spelers verlangd dat ze hoog druk zetten. Daarin is aanjager Bryan Linssen het beste voorbeeld. Daar komt bij dat de groep erg hecht oogde in Oostenrijk.

,,Om eerlijk te zijn, was dat een van de belangrijke punten waar we op gelet hebben bij het aantrekken van nieuwe spelers", verklaarde Fraser. ,,Kijk naar onze staf. Aleksandar Rankovic, Nicky Hofs, Edward Sturing, maar ook Jurgen Seegers. We zijn misschien dan wel verschillend, maar hebben allemaal één ding gemeen: plezier in het spelletje willen combineren met enorme drive om te winnen."

Vitesse ging op trainingskamp, omdat de equipe van Fraser in een week veel meters kan maken. Zeker omdat de spelers de hele week op elkaars lip zaten. Ze hebben deze week alles samen meegemaakt. Van de verwerking van het trieste nieuws van Ajax-collega Abdelhak Nouri tot het teamuitje op een groot meer in Oostenrijk. ,,Deze week was heel goed voor ons team", vond linksback Alexander Büttner. ,,We hebben echt een leuke selectie, met goede jongens. Voetballend gaat het ook steeds beter. De trainingen zijn goed. Ik denk dat dit weleens een heel leuk seizoen kan gaan worden."

Woensdag vertrekt Vitesse alweer naar Praag. Daar staat een dag later een oefenwedstrijd op het programma tegen Sparta Praag. ,,Omdat we komend seizoen in de Europa League spelen, moet dat reizen in ons systeem gaan komen", verklaarde Fraser waarom Vitesse op en neer naar Tsjechië vliegt voor een oefenduel. ,,Het moet een soort van tweede natuur worden. We zijn op de goede weg. In zeer korte termijn hebben we al veel vertrouwen gekregen in elkaars kwaliteiten."
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: