8 februari 2018 In de media

Vitesse lijd eerste nederlaag in 2018

In een midweeks duel verloor Vitesse met 1-0 van ADO Den Haag. Kort na rust braken de Hagenezen slim door en was het Sheraldo Becker die de score opende. Vittesse creëerde zelf genoeg kansen om de scoren gelijk te trekken, maar kregen het niet voor elkaar om de bal in het doel te schieten.
Het waren de Hagenezen die de eerste grote kans van de wedstrijd kregen. Na een lange bal vanuit de Haagse verdediging, kreeg aanvaller Lex Immers de mogelijk om door te lopen op doelman Remko Pasveer. Thulani Serero wist op het laatste moment binnen het zestienmeter-gebied aan de rem te trekken en de aanval af te stoppen.

De eerste echte kans voor de Arnhemmers kwam op naam te staan van de Limburger Bryan Linssen. Na een goede voorzet was het Linssen die de mogelijkheid kreeg de bal achter doelman Robert Zwinkels te koppen, maar zijn poging strandde.

In de eerste helft schommelde het spelbeeld heen en weer. Beide ploegen kwamen regelmatig in elkaars zestienmetergebied, maar tot grote kansen kwam het echter niet. Het gevaar van ADO Den Haag moest vooral komen via voorzetten van haar snelle vleugelaanvallers. Het was Pasveer die met goede reddingen de Arnhemmers behoedde voor een achterstand.

In de minuten daarna wist Vitesse zich een aantal keer slim door de Haagse verdediging heen te voetballen. Helaas ontbrak de precisie in de eindpass om het ADO-doelman Zwinkels echt lastig te maken.

De warme thee deed de Hagenezen duidelijk goed. Het was ADO Den Haag dat de score opende. Becker was drie Vitessenaren te slim af en schoot de bal achter Pasveer:1-0.

Een kwartier na rust voerde Vitesse de druk op. Met een goede voorzet bediende Mason Mount de mee opgekomen Luc Castaignos. Hiermee kwam de aanvaller oog-in-oog te staan met de doelman. Het lukte de aanvaller niet om de bal goed te raken.

Naarmate het einde van de wedstrijd naderde, kwam Vitesse nog regelmatig gevaarlijk door. Onder andere via, de in het veld gekomen, Mitchell van Bergen. Helaas bereikten geen van deze inzetten het doel als eindstation. Hiermee bleef de score hangen op 1-0 waardoor Vitesse met lege handen terug reisde naar Arnhem.

Komende zondag komt Vitesse weer in actie en ontvang het regerend landskampioen Feyenoord in Arnhem. Om 14.30 uur wordt afgetrapt in GelreDome.