2 september 2018 In de media

Vitesse lijdt forse nederlaag tegen Ajax

Vitesse heeft vanmiddag haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. In eigen huis werd er met 0-4 verloren van Ajax.
Vitesse heeft vanmiddag haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. In eigen huis werd er met 0-4 verloren van Ajax. Het publiek zat amper in GelreDome of Vitesse keek al tegen een achterstand aan. In de derde minuut ontving Hakim Ziyech de bal op een meter of 25 en verschalkte Eduardo met een laag schot in de rechterhoek: 0-1. Vier minuten later verdubbelde Ajax de marge. Klaas-Jan Huntelaar kon van dichtbij vrij binnenkoppen uit een vrije trap van Ziyech.

Vitesse gaf niet thuis en ook de 0-3 liet niet lang op zich wachten. Frenkie de Jong vond David Neres, die op zijn beurt Dusan Tadic de diepte in stuurde. De Serviër wipte de bal vervolgens over de uitkomende Eduardo heen, waardoor het na achttien minuten voetbal al 0-3 stond. Vitesse kwam in de eerste helft niet verder dan kopballen van Jake Clarke-Salter en Bryan Linssen, maar die waren allebei een eenvoudige prooi voor Ajax-goalie André Onana.

In het tweede bedrijf leek Ajax na tien minuten op 0-4 te komen nadat Ziyech de diepte in werd gestuurd en de bal breed legde op Huntelaar, die vervolgens raak schoot. Na ingrijpen van de VAR werd deze treffer echter afgekeurd. Een minuut later was het wél raak. Het recept was hetzelfde, maar ditmaal fungeerde Tadic als aangever: 0-4.

Vitesse probeerde in het restant van het duel een eretreffer te forceren. Eerst was Maikel van der Werff dichtbij, maar zijn kopbal werd gepareerd door Onana. Even later voorkwam diezelfde Onana dat Linssen de 1-4 op het scorebord zette, door een harde volley over te tikken. In de slotfase kreeg Roy Beerens nog een levensgrote kans, maar een doelpunt was ook aan hem niet besteed. Zodoende bleef het 0-4 in Arnhem, waardoor Vitesse voor het eerst dit seizoen geen punten weet te behalen. Komend weekend staat er geen wedstrijd op het programma vanwege een interlandperiode.

Op zondag 16 september hervat Vitesse de competitie met een uitwedstrijd bij PEC Zwolle (aanvang 16.45 uur).