31 maart 2018 In de media

Vitesse loopt fikse domper op

Vitesse is zaterdagavond tegen een dure nederlaag aangelopen. De Arnhemmers verloren in eigen huis met 0-3 van Roda JC. Na 25 minuten spelen openden de Limburgers de score via Dani Schahin. In de 70ste minuut verdubbelde de uitploeg de stand via Donis Avdijaj. In de slotfase zorgde Schahin voor de 0-3 eindstand.
Al vroeg in de wedstrijd kreeg Vitesse een goede mogelijkheid om via Bryan Linssen de score open te breken. Aanvoerder Guram Kashia ruimde de bal op uit het Arnhemse strafschopgebied en gaf de bal precies voldoende snelheid mee om de aanvaller te bedienen. Onderweg naar Roda JC-doelman Hidde Jurjus verloor de Limburger echter zijn balans waardoor zijn schot kracht miste om voor serieus gevaar te zorgen. Het tweede gevaar kwam even later van Kashia. Nadat Linssen de voorzet van Mason Mount verlengde, stond de aanvoerder oog in oog met de doelman. Zijn kopbal belandde in de handen van Jurjus.

Daar waar Vitesse in het eerste half uur de beste kansen kreeg om op voorsprong te komen, was het Roda JC dat het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Na een voorzet op maat van Jannes Vansteenkiste, kopte spits Schahin met een listige stuiterbal de Limburgers op voorsprong: 0-1. Het tegendoelpunt kwam duidelijk uit de lucht vallen voor de ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser dat zich in de minuten daarna geen raad wist te geven. De Arnhemmers openden op slag voor rust nog een slotoffensief, maar geen van de inzetten bereikten het doel als eindstation.

Na rust kwam de uitploeg als sterkste van de twee uit de kleedlokalen en creëerde in het eerste kwartier na rust de beste kansen. In deze fase, waarin de uitploeg het Arnhemse doel onder vuur nam, blonk vooral doelman Jeroen Houwen positief uit door Vitesse een aantal keer voor een grotere achterstand te behoeden. De doelman toonde zich van grote waarde door onder andere in de 65ste minuut een scherp schot van Tsiy Ndenge met de vingertoppen te keren.

Navarone Foor pakte Vitesse bij de hand en gaf met een afstandsschot in de 67ste minuut het signaal voor een Arnhems offensief. Zijn schot was net niet scherp genoeg en vloog naast het doel. Enkele minuten na de inzet van Foor, boorde de uitploeg alle Arnhemse hoop de grond in door de achterstand te verdubbelen. Avdijaj waande zich door de Arnhemse defensie en liet Houwen kansloos: 0-2. In de slotfase toonden de Limburgers zich uiterst effectief. Spits Schahin tikte zich door de Vitesse-verdediging heen, plaatste de bal achter Houwen en tekende daarmee voor de 0-3 eindstand.

In speelronde 29 gaat Vitesse op bezoek bij NAC Breda. Op zaterdag 7 april om er om 18.30 uur afgetrapt in Breda.