17 september 2017 In de media

Vitesse loopt kater op bij Airborne-wedstrijd

De Airborne-wedstrijd heeft Vitesse een stevige kater bezorgd. De Arnhemse club liet zich zondagavond bedwingen door VVV Venlo. Een fel betwiste strafschop van Clint Leemans poetste de openingstreffer van Tim Matavz weg: 1-1. De Gelderse club staat nu op de vijfde plek in de eredivisie.
Vitesse miste zondag Thulani Serero. De Zuid-Afrikaan was niet voldoende hersteld van zijn knieblessure en zat ook niet op de bank bij de Arnhemse club.

Tempo
Vitesse-trainer Henk Fraser koos tegen VVV voor het elftal dat donderdag tegen Lazio Roma streed. Daarmee startte Maikel van der Werff vlak voor de verdediging tussen Matt Miazga en Guram Kashia.

Tegen een defensief VVV had Vitesse bijna voortdurend balbezit, maar waren de kansen schaars. Het tempo en de balcirculatie lagen gewoonweg veel te laag. Tim Matavz kreeg een kans nadat Kashia de bal met het hoofd teruglegde, maar de Sloveen miste kracht in zijn schot. Thomas Bruns zag verder een kopbal ternauwernood gered worden door VVV-doelman Lars Unnerstall.

VVV kwam er af en toe uit. Maar verder dan een vrije trap over het doel van Remko Pasveer leverde dat niet op.

Wisselingen
Fraser greep na 38 minuten in. Hij haalde verdediger Fankaty Dabo naar de kant en bracht met Charlie Colkett een andere huurling van Chelsea. De coach koos voor een systeem met drie verdedigers, waarbij Van der Werff op rechts werd geposteerd. Colkett moest de opbouw gaan verbeteren.

Niet zozeer de wisselingen leverden de openingstreffer voor Vitesse op, maar een fout van VVV-invaller Jonathan Opoku. Die speelde verkeerd terug, waarna Tim Matavz als een sluipschutter toesloeg. De Sloveen pakte even de ruimte en schoot laag raak: 1-0. Het was de vijfde opeenvolgende wedstrijd dat de spits van Vitesse scoorde.

Uitstel
Die treffer was niet genoeg voor de Arnhemmers. VVV nam het initiatief en kreeg in de slotfase ook een geweldige kans. Een inzet van Lennart Thy werd door Miazga ternauwernood geblokt. Het was uitstel van executie. In de slotminuut versierde Thy een strafschop. Die schoot Leemans binnen: 1-1.

Vitesse-VVV Venlo 1-1 (0-0) 47. Matavz 1-0, 90.Leemans 1-1 (strafschop).

Gele kaarten: Miazga (Vitesse), Labylla (VVV Venlo)

Vitesse: Pasveer; Dabo (38. Colkett), Kashia, Miazga, Büttner; Bruns (70. Castaignos), Van der Werff, Foor; Rashica, Matavz, Linssen.

VVV Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Promes (75. Nwakali), Labylle (61. Van Bruggen); Seuntjens, Post, Leemans; Tissoudali (46. Opoku), Thy, Hunte.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: