2 mei 2021 In de media

Vitesse loopt uit op Feyenoord

Vitesse heeft de voorsprong op Feyenoord uitgebreid tot vijf punten. De Rotterdammers verloren met 3-2 in de hofstad van ADO Den Haag. Vitesse won zaterdagavond in de slotfase van de wedstrijd tegen PEC Zwolle (2-1)

Feyenoord speelt komend weekend thuis tegen Ajax en de week daarna tegen Heracles Almelo uit. Als slotwedstrijd staat de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk gepland.

Vitesse speelt komende vrijdag de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Het weekend daarop volgt de wedstrijd tegen Fortuna Sittard uit. In de laatste speelronde van het seizoen ontmoet Vitesse kampioen Ajax in stadion GelreDome.

Indien Vitesse vrijdag de uitwedstrijd tegen Sparta wint en Feyenoord verliest de klassieker of speelt gelijk, dan zijn de Arnhemmers verzekerd van de vierde plek op de ranglijst en Europees voetbal. Vitesse stroomt dan in de derde voorronde van de Conference League toernooi in. Bij winst volgt de Play Off ronde om de groepsfase te bereiken.

Als dat droomscenario uit komt, is Feyenoord veroordeelt tot het spelen van de Eredivisie Play Offs voor Europees voetbal.

Vitesse heeft dus het restant van de competitie volledig in eigen hand en kan zich één verliespartij meer dan Feyenoord permitteren. Het doelsaldo is fors in het voordeel van de Rotterdammers.

Zelfs de plekken 2 en 3 zijn niet volledig buiten beeld. Vitesse staat na het gelijke spel van PSV op vijf punten en vier van AZ. Maar de programma’s van PSV en AZ in ogenschouw nemende, lijkt een hogere positie van de vierde plek een brug te ver.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: