19 december 2020 In de media

Vitesse loot ADO Den Haag in achtste finales van de KNVB-beker

Zaterdagavond is in het programma De Eretribune op Fox Sport de loting verricht voor de achtste finales in de KNVB-beker.

Voor Vitesse kwam  ADO Den Haag als tegenstander uit de ‘ballenbowl’. De Arnhemmers spelen een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De achtste finales worden op 19, 20 en 21 januari gespeeld. De exacte datum voor Vitesse wordt komende week door de KNVB vastgesteld.

Ajax treft de achtste finales van de KNVB-beker AZ. Het duel wordt in Alkmaar gespeeld. PSV gaat op bezoek bij Volendam. Feyenoord speelt in De Kuip tegen Heracles. Verder staan op het programma: Vitesse – ADO Den Haag, Nec – Fortuna Sittard, VVV – Go Ahead Eagles, MVV Maastricht – Excelsior en FC Emmen – sc Heerenveen.
Voor de kwartfinales werden alvast vier clubs geloot die in die finaleronde het thuisvoordeel krijgen. Die wedstrijden worden op 9, 10 en 11 februari gespeeld. Mocht Vitesse de achtste finale winnen van ADO Den Haag, dan spelen ze in februari een uitwedstrijd tegen een van de winnaars van de paringen AZ – Ajax,  Nec – Fortuna Sittard, MVV Maastricht – Excelsior of FC Emmen – sc Heerenveen. Zo heeft de loting zaterdagavond bepaald.

Dat houdt ook in dat de Arnhemmers bij winst in de achtste finale hoe dan ook PSV en Feyenoord ontlopen in de kwartfinale, indien zij hun achtste finale wedstrijd winnen en óf AZ óf Ajax de achtste finale niet gaan overleven omdat zij tegen elkaar spelen.

De loting werd verricht door Heinrich Welling, competitieplanner bij de KNVB, en Sjaak Polak, hoofdtrainer van ADO Den Haag Vrouwen. Er werd ook tevens voor de kwartfinales van het vrouwen bekertoernooi geloot.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: