3 juli 2023 In de media

Vitesse lost keepersprobleem op: Arnhemmers naderen hereniging met Room

Het lijkt er sterk op dat Eloy Room terugkeert bij Vitesse. De doelman, die actief is voor het Amerikaanse Colombus Crew, nadert een persoonlijk akkoord met de Arnhemmers, weet VoetbalPrimeur.

Room doorliep de jeugd van Vitesse en kwam daarna uit voor Go Ahead Eagles en PSV. In 2019 trok hij naar de Verenigde Staten. Na vier jaar lijkt zijn avontuur in Amerika ten einde te komen. Room staat open voor een rentree bij Vitesse, dat als hoogste prioriteit heeft het keepersprobleem op te lossen, nadat Kjell Scherpen en Jeroen Houwen zijn vertrokken.

De 34-jarige sluitpost is bereid om salaris in te leveren voor een terugkeer. Zijn doorlopende contract bij Colombus Crew vormt het enige obstakel. Room heeft nog een verbintenis voor een halfjaar in Amerika, terwijl Vitesse hem transfervrij wil oppikken. De keeper moet er eerst uitkomen met zijn huidige club, voor hij definitief transfervrij kan overstappen.

Onlangs sprak VoetbalPrimeur in de transferpodcast #DoneDeal al met Room over een mogelijke terugkeer op het oude nest. “Momenteel sta ik hier onder contract, maar Vitesse zal altijd een speciale club voor mij blijven. Ik volg ze altijd. Marco van Ginkel, een goede vriend van mij, speelt daar weer”, zei hij toen. “Of het een optie is voor mij? Vitesse is mijn club in Nederland. Ik heb er twaalf jaar gespeeld. Je weet nooit hoe het loopt in de toekomst.”

Vaessen
Vitesse heeft RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen eveneens hoog op de lijst staan. Hij houdt de boot echter af, waardoor de Arnhemmers zijn doorgeschakeld naar Room.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: