23 februari 2014 In de media

Vitesse maakt einde aan negatieve reeks

Vitesse heeft na vijf wedstrijden zonder overwinning weer eens een zege geboekt in de Eredivisie. Na een valse start werd RKC Waalwijk in Arnhem verslagen (3-1).
De laatste zege van Vitesse dateerde van 18 januari. Toen werd PEC Zwolle verslagen. Daarna volgden twee nederlagen en drie remises. Een overwinning was daarom broodnodig tegen RKC Waalwijk. Trainer Peter Bosz besloot in te grijpen na de teleurstellende resultaten van de voorbije weken. Lucas Piazon en Renato Ibarra begonnen op de bank. Zakaria Labyad en Bertrand Traoré waren de vleugelaanvallers naast Mike Havenaar.

Fluitconcert
Zonder clubtopscorer Piazon (elf doelpunten) ging het niet veel beter met Vitesse dan in de voorgaande optredens van de Arnhemmers. RKC bleef voor rust zonder moeite overeind en kwam zelfs aan de leiding in de GelreDome. Een perfecte counter belandde via Romeo Castelen bij Evander Sno. De middenvelder zag Kenny Anderson diep gaan. De Schot met Nederlands bloed troefde Frank van der Struijk af en passeerde doelman Piet Velthuizen.

Vitesse had geen antwoord op het spel van RKC dat als een hecht collectief opereerde. Bij de thuisclub ontbrak creativiteit om de openingen te vinden. Traoré en Labyad probeerden het met schoten van afstand, maar zij hadden het vizier niet op scherp. Na een fluitconcert bij de rust besloot Bosz in de rust Traoré en mandekker en aanvoerder Guram Kashia te wisselen. Ibarra en Valeri Qazaishvili moesten Vitesse van aanvallende impulsen voorzien. Marko Vejinovic nam de rol van Kashia over.

Ommekeer
Dat gebeurde ook. Beide spelers toonden zich direct bedrijvig. Mede dankzij de inspirerende rollen van de twee invallers, kantelde Vitesse de wedstrijd. Linksback Rochdi Achenteh, debutant in de basis als vervanger van Patrick van Aanholt, gaf voor op Havenaar. De Japanner was Prince-Desir Gouano te snel af en schoot met links de gelijkmaker langs keeper Jan Seda. Twee minuten later werd de Tsjechische doelman weer geklopt.

Qazaishvili sneed vanaf rechts naar binnen en haalde met links prachtig uit. De bal krulde langs de kansloze Seda: 2-1. De tweede goal werkte bevrijdend voor Vitesse, dat tot zondagmiddag ruim drie honderd minuten niet meer had gescoord in de Eredivisie. RKC was knockout na de twee snelle goals na rust en incasseerde ook nog een derde doelpunt. Christian Atsu bepaalde de eindstand op 3-1.
 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: