1 mei 2016 In de media

Vitesse maakt nog steeds kans op play-offs

Vitesse heeft nog een kleine kans op het behalen van de Europese play-offs. De Arnhemmers hebben het echter niet in eigen hand.
Vitesse moet op de slotdag hopen op misstappen van NEC, FC Groningen of PEC Zwolle op nog kans te maken op play-offs om Europees voetbal. Bovendien moeten dan twee van de drie concurrenten een ketser maken en Vitesse zelf van FC Twente in Enschede winnen.

Ondenkbaar is het echter niet. De tegenstander van Vitesse, zondag aamstaande, is zo goed als zeker van een KNVB-akkoord op de ingediende jaarrekening waardoor voortbestaan verzekert lijkt. De Tukkers spelen qua ranglijst nergens meer om.

De concurrenten hebben een bijzonder stevig laatste wedstrijdprogramma. Nec (46 pnt) moet uit naar Feyenoord. FC Groningen (47 pnt) krijgt Heracles Almelo op bezoek. PEC Zwolle (48 pnt) ontvangt kampioenskandidaat PSV, die afhankelijk blijft van de uitslag van concurrent Ajax en voltui zal moeten spelen. 

Vitesse heeft van alle ploegen, die strijden om de laatste play-off plaats: stek 8 op de ranglijst, veruit het beste doelsaldo. De Arnhemmers staan op 45 punten.

Bij winst op FC Twente in Enschede en verlies van Nec en PEC Zwolle op respectievelijk Feyenoord en PSV, pakken de Arnhemmers op doelsaldo het laatste play-off ticket.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: