7 november 2021 In de media

Vitesse maakt zich na spektakel op voor Utrecht: ‘Maar makkelijk is dat niet’

Vitesse was heel dichtbij een stunt tegen Tottenham Hotspur. De Arnhemmers verloren weliswaar met 3-2, maar er had meer ingezeten. En dat is goed voor het zelfvertrouwen van het team, zegt trainer Thomas Letsch. Al verwacht hij geen makkelijke voorbereiding richting de wedstrijd van zondag, tegen FC Utrecht.

“Dat Vitesse zo dicht bij een stunt was, is goed voor het zelfvertrouwen in het hele team, laat dat duidelijk zijn”, zegt trainer Thomas Letsch. “We waren over twee wedstrijden de betere ploeg, we waren nu ook weer dicht bij een punt.” Maar dat zegt niet alles, stelt de trainer. “Dat vertrouwen hadden we na de overwinning thuis tegen Spurs en de overwinning tegen Anderlecht ook.”

Daarmee slaat de Duitse trainer meteen de spijker op zijn kop. Telkens na een goede prestatie Europees gaat het op zondag, tijdens een thuiswedstrijd in de competitie mis. Zo verloor Vitesse thuis bijvoorbeeld van Willem II, FC Twente en Go Ahead.
Mentaal en fysiek opladen

Volgens Letsch is het niet makkelijk om je nu als speler snel op te laden voor een volgende wedstrijd. “Fysiek en mentaal staan we weer voor een uitdaging. Kijk, de Spurs doen dit het hele jaar. Ze spelen Conference League, de League Cup, de FA Cup en de competitie. Dus zij moeten dit elke keer doen. Maar voor ons is dit nieuw. Het is voor ons na zo’n wedstrijd ook niet makkelijk om tot rust te komen en dan weer klaar te zijn voor zondag.”

Sterk FC Utrecht

Het voordeel voor Vitesse kan wel zijn dat het een sterke ploeg treft met FC Utrecht. Het is gebleken dat Vitesse tegen mindere tegenstanders moeite had met de motivatie. Tegen het sterkere Feyenoord bijvoorbeeld kon de ploeg na een Europese trip het wel opbrengen.
FC Utrecht staat derde in de competitie en heeft vier punten meer dan Vitesse. De Utrechters wonnen, inclusief de beker, de laatste drie wedstrijden. Vitesse won de laatste competitiewedstrijd bij Heerenveen met 1-2.

Vermoedelijke opstelling: Schubert, Doekhi, Bazoer, Rasmussen, Dasa, Tronstad, Openda, Bero, Wittek; Darfalou en Frederiksen.

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: