2 december 2016 In de media

Vitesse maakt zich op voor PEC Zwolle

Zaterdagavond speelt Vitesse om 20.45 uur in GelreDome vs PEC Zwolle. Blessures houden Ricky van Wolfswinkel en Arnold Kruiswijk aan de kant.
"Van Wolfswinkel en Kruiswijk zijn er inderdaad niet bij morgen", aldus hoofdtrainer Henk Fraser. "Blessures horen erbij. Je weet dat het kan gebeuren en andere ploegen hebben daar ook mee te maken. Daar ga je mee om en je kijkt gezamenlijk hoe dat vervolgens het beste opgelost kan worden."

Maikel van der Werff daarentegen is wel weer fit. "In het ideale plaatje wil je hem eerst wedstrijdritme laten opdoen bij Jong Vitesse. Alleen nood breekt soms wetten. Die discussie ga ik met mijn staf nog aan”, laat Fraser nog in het midden of de centrale verdediger ingezet kan worden.  

Na een aantal duels zonder zege is het de ploeg erg aan gelegen drie punten te behalen vs PEC Zwolle. Fraser is duidelijk als het gaat om het duel van zaterdag. “We willen meer dan ooit winnen. De supporters verdienen dat en wij ook. Veel mensen hebben het over de stand en dat alles dicht bij elkaar staat. Het ligt ook allemaal heel dicht bij elkaar, maar dat hebben wij voornamelijk aan onszelf te wijten. Wij moeten als team weer het maximale eruit halen. Wij willen graag aan de bal zijn. Onze tegenstanders weten dat ook, maar we willen bewijzen dat we het wel degelijk kunnen.”

Tot slot kwam ook de aanwezigheid van Guus Hiddink ter sprake. Fraser: “Guus Hiddink heeft een connectie met Chelsea. Hij bezoekt en bekijkt verschillende spelers van Chelsea om te kijken hoe zij het doen. Hij is betrokken met mij en met Vitesse én heeft veel kennis. Ik vind het ideaal om met hem te sparren en maak er zeker gebruik van.”

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: