7 februari 2018 In de media

Vitesse met Buitink naar Den Haag

Vitesse neemt het donderdagavond in Den Haag op vs ADO Den Haag. De Hagenezen doen het dit seizoen naar behoren in de Eredivisie en bekleden momenteel met 28 punten de tiende plaats op de ranglijst. De kans is groot dat Luc Castaignos de spitspositie gaat bekleden.
Hoofdtrainer Henk Fraser: “Ik verwacht een erg lastige tegenstander. ADO Den Haag heeft een volwassen ploeg met veel voetballend vermogen en fysieke kwaliteiten. Daarnaast beschikken ze ook over een gezonde dosis ervaring. Daar moeten wij wat tegenover zetten.”

In de thuiswedstrijd met ADO Den Haag wonnen de Arnhemmers door twee doelpunten in de slotfase, maar had de ploeg van Fraser het niet eenvoudig. Fraser: “Het was een zware en lastig wedstrijd voor ons. We konden pas laat de wedstrijd beslissen. Ik vond wel dat we de betere ploeg waren en verdiend gewonnen.”

Afgelopen transferperiode wist Vitesse Roy Beerens aan zich te binden. De in Bladel geboren vleugelaanvaller mocht daags na zijn transfer al minuten maken in het geel-zwarte tricot. De kans is zelfs aanwezig dat de aanvaller aan de aftrap van de wedstrijd verschijnt. Fraser: “Hij is fit genoeg om te beginnen en die mogelijkheid is er zeer zeker.” Ook winteraanwinst Kara maakt komende donderdag deel uit van de wedstrijdselectie. Een ander nieuw gezicht is Thomas Buitink. De 17-jarige aanvaller uit de Vitesse Voetbal Academie maakt zijn debuut in de wedstrijdselectie. Daarnaast liet Fraser doorschemeren dat Castaignos de meeste kans maakt om de spitspositie in te gaan vullen.

De Arnhemmers missen komende donderdag Arnold Kruiswijk (rug), Alexander Büttner (disciplinair) en Tim Matavz (schorsing).

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: