9 augustus 2019 In de media

Vitesse met Grot in de basis

Vitesse speelt zaterdag in Tilburg tegen Willem II met Jay-Roy Grot in de basis. Dat heeft te maken met de schorsing van Riechedly Bazoer.
Trainer Leonid Slutskiy wilde niet bevestigen dat de van Leeds United gehuurde Grot aan de aftrap verschijnt, maar op basis van de trainingen lijkt dat een duidelijke zaak. 'Ik heb er nog geen definitieve beslissing over genomen', zegt de Rus. Ook Grot wilde na de training op Papendal nog niets bevestigen. 'Ik hoop het en ik denk het, maar weet niets zeker.'

In Leeds kwam Grot dit seizoen niet in de plannen voor van de trainer. Vorig seizoen werd de fysiek sterke aanvaller ook al uitgeleend aan VVV Venlo waar hij zes keer scoorde in 33 wedstrijden. Bij Leeds United speelde hij tot nu tijdens 19 duels.

Wijziging

Grot gaat bij Vitesse in de tweede competitieronde tegen Willem II Bazoer vervangen die vorige week tegen Ajax tegen twee gele kaarten opliep. Het is de enige wijziging die de technische staf van Vitesse doorvoert in Tilburg waar Vitesse de afgelopen jaren meestal goed voor de dag kwam.

Navarone Foor begint zaterdagavond (20.45 uur) opnieuw op de bank. Door de entree van Grot, die ook voor VVV Venlo speelde maar nu tot 2021 vastligt bij Leeds United, verhuist Matus Bero van de linkerkant naar het centrum. Grot gaat vanaf links spelen en Oussama Tanane blijft op de rechterflank. 

Opstelling: Pasveer, Karavaev, Obispo, Doekhi, Clark; Tanane, Serero, Bero, Grot; Linssen en Matavz


Bazoer is geschorst voor Willem II vs Vitesse
Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: