10 september 2016 In de media

Vitesse met herstelde Foor in selectie naar Ajax

Vitesse heeft Navarone Foor terug in de selectie. De van NEC overgekomen middenvelder begint zondag tegen Ajax vrijwel zeker op de bank.
Ook de twee nieuwelingen, Adnane Tighadouini en Matt Maizga zitten bij de groep die trainer Fraser heeft samengesteld voor het duel in de Arena. Ajax heeft het de afgelopen jaren vaak lastig gehad met Vitesse. Zo won de Arnhemse club in 2013 en 2014 en klopte het Ajax ook in de strijd om de beker in 2014 (0-4). 

Open wedstrijd in Arena

Dat gebeurde altijd met een gedurfde aanvallende speelstijl. Dat is Fraser zondagmiddag (aanvang 16.45 uur) ook weer van plan. De trainer wil proberen het initiatief te pakken in Amsterdam. Omdat Ajax onder leiding van Peter Bosz hetzelfde wil, zou volgens Fraser wel eens een open wedstrijd kunnen ontstaan met veel goals.

De verwachting is dat er geen wijzigingen komen in het basisteam van twee weken geleden toen FC Utrecht een punt sprokkelde uit Gelredome (1-1). Fraser liet doorschemeren dat Mitchell van Bergen wel eens zou kunnen starten, maar waarschijnlijk begint Vitesse toch met Nathan op de linkervleugel en Rashica opnieuw vanaf rechts.

Bij Vitesse trainde Abiola Dauda mee met de hoofdmacht, maar de spits is overbodig geworden nu Fraser al een tijdje de voorkeur geeft aan Ricky van Wolfswinkel en de Chinees Yuning Zhang.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: