10 mei 2014 In de media

Vitesse met lege handen

Vitesse, dat lange tijd meedeed in de strijd om de landstitel, staat na de eerste play-off-ronde om Europees voetbal met lege handen. De dubbele ontmoeting met FC Groningen ging verloren.
Na de 1-0 nederlaag in Groningen werd het nu 1-4 in het Gelredome.

Vitesse kon niet zeggen dat het kansloos was, want in eigen huis waren de mogelijkheden legio. Toch was het FC Groningen, dat erg compact speelde, dat uiterst effectief was. In de 25e minuut kwam de openingsgoal uit het niets, Tjaronn Chery schoot van zo'n 25 meter afstand raak; Vitesse-keeper Piet Velthuizen was kansloos om het schot vol effect.

Groningen ging met een 1-0 voorsprong en de wetenschap dat Vitesse drie keer moest scoren om in de race te blijven de rust in. In de 63e minuut deed Davy Pröpper de hoop bij de Vitesse-fans herleven. Lang kon het publiek daar echter niet van genieten, want meteen vanaf de aftrap was het Richairo Zivkovic dat FC Groningen weer op voorsprong zette.

Uiteindelijk bepaalde Filip Kostic met twee goals de eindstand op 1-4, waardoor FC Groningen mag blijven dromen van een Europees avontuur. De laatste keer dat de club uit het Noorden op Europees niveau uitkwam was in 200 tegen Fiorentina.