6 november 2019 In de media

Vitesse met Lelieveld, Matavz gepasseerd

Leonid Slutskiy grijpt waarschijnlijk in bij Vitesse. Tim Matavz wordt gepasseerd voor het thuisduel van vrijdag tegen FC Groningen, afgaande op de training.
De spits is al een tijdje uit vorm en maakte ook vorige week tegen FC Emmen een zwakke en weinig inspirerende indruk. Tijdens de training van woensdag stond Matavz niet in de beoogde basisopstelling. Vitesse ontvangt middenmoter FC Groningen. De laatste keer dat de Sloveen scoorde was op 5 oktober tegen FC Utrecht.  

Lelieveld in basis
Het spitsenduo wordt nu waarschijnlijk gevormd door Nouha Dicko en Jay-Roy Grot. Grot werd overigens tegen Emmen na een uur gewisseld, omdat hij ook al hevig teleurstelde. Bryan Linssen en Eli Dasa spelen zoals het nu vrijdag in GelreDome lijkt op de flanken. Daardoor komt er een plekje vrij voor Lelieveld op rechtsback. Bero en Foor ontbraken woensdag op Papendal tijdens de veldtraining. Matus Bero heeft lichte klachten en zal vrijwel zeker gewoon kunnen spelen.

Foor geblesseerd
Foor kampt met een liesblessure en is er waarschijnlijk niet bij tegen Groningen. Op het middenveld van het 'basisteam' stond nu Honda opgesteld die bij vlagen liet zien nog altijd een speler te zijn met exceptionele kwaliteiten. Vitesse onderzoekt achter de schermen de mogelijkheden om de Japanner aan te trekken voor de rest van het seizoen. 

Vitesse staat op dit moment vijfde, FC Groningen negende. Het verschil is zes punten. Zondag stelde Vitesse hevig teleur in de uitwedstrijd tegen FC Emmen na een belabberde eerste helft. De ploeg van Slutskiy ging op de Oude Meerdijk met 2-1 onderuit.

Vermoedelijke opstelling: Pasveer, Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark; Dasa, Bazoer, Bero, Linssen; Dicko en Grot

Omroep Gelderland / foto’s SV

Hoofdsponsor: