22 april 2019 In de media

Vitesse met vijf verdedigers tegen Ajax

Vitesse kiest voor een verdedigend concept dinsdag tegen Ajax. Slutskiy stelt vijf verdedigers op tegen de koploper.
Matus Bero zakt een linie terug. Alexander Büttner is voor twee duels geschorst.De Doetinchemmer maakte zaterdag tegen PEC Zwolle een lompe en onbesuisde overtreding op Namli en kreeg na bemoeienis van de videoscheidsrechter de rode kaart. Maandagmiddag hoorde Büttner dat hij drie wedstrijden geschorst wordt waarvan één duel voorwaardelijk.

Foor in de basis

Büttner zit tegen Ajax en een week later tegen De Graafschap dus op de tribune. Gevolg is dat Navarone Foor in het elftal komt bij Vitesse. De Nijmegenaar moest zich de afgelopen weken verbijten op de bank. Foor krijgt een plek op het viermans middenveld naast Thulani Serero.

Doekhi in centrum

Vitesse mist in de Arena ook Vyacheslav Karavaev. De Rus ligt er minimaal drie weken uit met een hamstringblessure. Trainer Slutskiy liet zaterdag tegen PEC nog Danilho Boekhi op de rechtsback positie invallen, maar lijkt nu te kiezen voor Matus Bero. Dat viel af te leiden uit de training maandag op Papendal.

Countervoetbal

Slutskiy kiest tegen Ajax voor het 'parkeren van de bus'. Met vijf verdedigers, waarbij Doekhi een centrale rol krijgt, vier middenvelder en Thomas Buitink als enige spits, zal Vitesse de Amsterdammers vooral opvangen en willen toeslaan via de counter.

Waar Vitesse met een man minder overtuigend met 4-1 van PEC won, versloeg Ajax in de Euroborg ternauwernood FC Groningen (0-1).

Opstelling Vitesse: Pasveer; Bero, Van der Werff, Doekhi, Clarke-Salter, Clark; Ødegaard, Serero, Foor, Linssen; Buitink.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: