15 mei 2019 In de media

Vitesse met zege play-offs in

Vitesse heeft de laatste speelronde winnend afgesloten. Een 1-3 zege op VVV-Venlo zorgde ervoor dat de Arnhemmers op de vijfde plek op de ranglijst eindigden. Vyacheslav Karavaev, Martin Odegaard en Matus Bero waren verantwoordelijk voor de Arnhemse treffer. Peter van Ooijen mocht het Venlose doelpunt op zijn naam schrijven.
Voorafgaand aan speelronde 34 had Vitesse zich al verzekerd van een plek in de play-offs. VVV-Venlo, de nummer 12 van de Eredivisie, wist zich te handhaven maar had geen kans meer om zich te plaatsen voor de play-offs. Hoofdtrainer Leonid Slutskiy was genoodzaakt om in de warming-up nog een wijziging door te voeren in de opstelling. Jake Clarke-Salter werd met lichte knieklachten uit voorzorg op de bank gehouden, waardoor Maikel van der Werff vanaf de eerste minuut zijn opwachting maakte.

De eerste mogelijkheden van de wedstrijd waren voor Vitesse. In de 23ste minuut schoot Kara de 0-1 op het scorebord. De rechtsback stoomde op, kwam naar binnen en schoot beheerst raak met links. Het betekende zijn eerste treffer in dienst van Vitesse.
Nadat Bryan Linssen na ruim een half uur spelen de bal bij de tweede paal bijna kon binnenschuiven, was het in de 39ste minuut wel weer raak. Odegaard haalde uiterst precies uit vanaf een meter of twintig: 0-2.

Pas na een uur speler kwam de thuisploeg voor de eerste keer voor het doel van Vitesse-goalie Remko Pasveer. Van Ooijen stormde af op Pasveer, maar hij mikte naast. In de 68 ste minuut wist Van Ooijen wel het net te vinden. Hij dook op achter de verdediging en nu was het wel raak: 1-2.

VVV-Venlo kwam nog een paar keer gevaarlijk voor het Arnhemse doel, maar wist zichzelf niet te belonen. Dat deed invaller Matus Bero wel. Na een snelle aanval schoof de Slowaak de bal in de slotfase van de wedstrijd tussen de palen: 1-3.

Vitesse speelt aanstaande zaterdag en dinsdag de halve finale van de play-offs voor Europees voetbal. De tegenstander is FC Groningen. Zaterdag 18 mei wordt de uitwedstrijd gespeeld in Groningen (aanvang 20.45 uur). Dinsdag 21 mei is de return in GelreDome (aanvang 20.45 uur). Seizoenkaarthouders hebben gratis toegang tot het duel in GelreDome. Losse tickets zijn te koop vanaf € 2,50 voor jeugd tot en met 16 jaar en vanaf € 8,95 voor volwassenen.

Seizoenkaarthouders kunnen tickets bijkopen met nog eens 10% extra korting op de al gereduceerde tarieven. Seizoenparkeerkaarten zijn ook geldig tijdens de play-offs. De kaartverkoop voor de play-offs begint donderdag om 10.00 uur zoals gebruikelijk via Vitesse.nl/tickets en in MijnVitesse (GelreDome).

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: