29 januari 2017 In de media

Vitesse meteen de markt weer op

Vitesse wil met spoed een vervanger aantrekken voor Sheran Yeini. De Arnhemse club heeft budget beschikbaar voor de versterking van het middenveld, verklaart algemeen directeur Joost de Wit.
De eredivisionist kan zelfs ruimte vrijmaken voor een transfervergoeding. Yeini (29) is per direct vertrokken naar Maccabi Tel Aviv. Daarvoor is naar verluidt een transfersom van vier ton overgemaakt. Bovendien komen salariskosten vrij. Het huren van Marko Vejinovic is een optie. Maar officieel wil Feyenoord hem niet kwijt.

,,We hebben een schaduwlijstje en daarop staan meerdere namen", reageert De Wit. ,,Dat is altijd zo. Voor elke positie zijn vijf, zes alternatieven. Op namen gaan we nu verder niet in."

Vitesse heeft deze winter naast Yeini ook Kosuke Ota (FC Tokyo) en Abiola Dauda (Atromitos in Griekenland) getransfereerd.

En daar kan zomaar een miljoenenbonus bij komen. Als Davy Pröpper (uit de jeugdopleiding van Vitesse) PSV verruilt voor Zenit Sint-Petersburg levert dat de Arnhemse club aan het doorverkooppercentage en de zogeheten solidariteitsvergoeding een enorme som geld op.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: