19 mei 2022 In de media

Vitesse moet fans teleurstellen: verkoop voor FC Utrecht-uit voortijdig gestopt

Vitesse heeft de kaartverkoop voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht van donderdagavond voortijdig moeten beëindigden. Aanvankelijk mochten er maximaal vijfhonderd fans mee naar De Galgewnaard, maar de teller zal steken op 362, wegens problemen bij vervoerbedrijf Betuwe Express.Het had er langere tijd alle schijn van dat FC Utrecht en Vitesse elkaar zouden treffen in de play-offs, maar zondag werd pas definitief duidelijk dat de eerste wedstrijd in Utrecht zou zijn en de return in Arnhem. Verder kampt Betuwe Express met een structureel personeelstekort en beleeft het bedrijf de drukste tijd van het jaar. ‘De stand van de verkoop stond vanmorgen op 362 verkochte kaartjes. Deze supporters kunnen allemaal mee! Wel hebben we daardoor in overleg met Vitesse de verkoop eerder moeten stoppen’, laat de supportersvereniging weten in een statement. Supporters die nog een kaartje wilden kopen, vissen dus achter het net.

Dat de buscombi nu verplicht is, heeft te maken met de ongeregeldheden tijdens beide onderlinge confrontaties in competitieverband: zowel in De Galgenwaard als in Stadion GelreDome misdroegen de fans in het uitvak zich, onder meer door met vuurwerk te gooien. Daardoor mocht er al een beperkt aantal uitfans aanwezig zijn tijdens de wedstrijd van donderdag. De 362 fans die een kaartje hebben, kunnen in elk geval mee, omdat er op het laatste moment nog extra bussen geregeld zijn.

FC Utrecht en Vitesse trappen donderdag om 21.00 uur af, de return is zondag om 18.00 uur. De andere halve finale in de play-offs om Europees voetbal gaat tussen sc Heerenveen en AZ.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: