14 februari 2019 In de media

Vitesse moet schade herstellen in GelreDome

Vitesse heeft voor de vijfde plek in de eredivisie resultaat nodig. In GelreDome staat schadeherstel op het programma, na de recente zwakke reeks in de competitie. De thuisbalans moet tegen Willem II voor een broodnodige zege zorgen.
Vitesse moet zich oprichten na nederlagen bij Fortuna Sittard (2-1) en FC Groningen (2-1) en een gelijkspel tegen Heerenveen (2-2). Met de matige reeks voor de winter is daardoor een sportieve crisis ontstaan in Arnhem.

Ajax
In dit seizoen verloor Vitesse tot dusver thuis pas één keer. Alleen Ajax was op 2 september met 4-0 te sterk in Arnhem. Sinds deze nederlaag is de club uit de Gelderse hoofdstad acht thuisduels ongeslagen (vijf keer winst, drie keer gelijk).

In februari tot oktober 2015 had Vitesse voor het laatst een langere ongeslagen thuisreeks in de eredivisie. Dat was een reeks van elf wedstrijden onder trainer Peter Bosz (negen keer winst, twee keer gelijk).

Complicerende factor
Hoewel Vitesse een goede thuisbalans heeft, won het elftal van coach Leonid Sloetski slechts één van de laatste vijf eredivisieduels. Dat was de zege op Excelsior (3-2) van zaterdag 18 januari.
De Arnhemse equipe hield daarbij in de laatste dertien eredivisie-wedstrijden geen enkel clean sheet. De Gelderse formatie hield op 7 oktober thuis tegen Heracles (4-0 zege) voor het laatst de ‘nul’.
De laatste langere reeks van Vitesse in de eredivisie zonder clean sheet was in maart tot november 2014. De club hield in negentien duels op rij (!) geen enkele keer het doel schoon. Dat is ook het negatieve clubrecord.

Büttner
Alexander Büttner kan zaterdagavond zijn 152ste eredivisie-duel in dienst van Vitesse spelen. Hij komt bij de club dan op gelijke hoogte met Remco van der Schaaf en Louis Laros. Büttner keert, met Bryan Linssen, terug van een schorsing bij de Arnhemmers.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: