13 februari 2017 In de media

Vitesse moet Vd Werff enkele weken missen

Vitesse moet het enkele weken zonder Maikel van der Werff doen.
De verdediger heeft zaterdag in het duel met Willem II een knieblessure opgelopen. Hij heeft de binnenband van zijn rechterknie verrekt. Dat maakte Vitesse bekend.

Hierdoor mist hij onder andere de thuiswedstrijd tegen Ajax van aankomend weekeinde. Het is onwaarschijnlijk dat Van der Werff de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam op 1 maart in de halve finale van het bekertoernooi haalt. Voor deze blessure staat 'enkele weken', daarna is het weer wedstrijdfit worden.

Aanvankelijk werd gevreesd voor een nieuwe kruisbandscheuring. In dat licht gezien valt de blessure mee. Maikel van der Werff baalt: "Het is balen. Ontzettend balen," zo verteld hij in De Gelderlander. "Het was geen opzet, maar het is wel een lelijke blessure. Ik wist eigenlijk meteen dat het niet goed was en dacht al aan Ajax en die halve finale van de beker. De knie is nu helemaal stijf. Lopen gaat niet. Dit wordt wéér lange tijd revalideren."

Maikel van der Werff toonde zich de laatste weken als zeer stabiele centrale verdediger met een goede pass. Tijdens zijn afwezigheid naar aanleiding van een eerdere kruisbandblessure verloor Vitesse veel punten. Na zijn terugkomst in het elftal werd de opmars richting top 5 ingezet.
 


Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: