29 mei 2020 In de media

Vitesse moet volle pond betalen voor huur GelreDome

Vitesse moet over de maanden maart tot en met augustus het volle pond aan huur betalen voor stadion GelreDome. Dat heeft de kantonrechter in Arnhem bepaald in het kort geding over huurverlaging dat de club had aangespannen tegen stadioneigenaar Michael van de Kuit / Nedstede.
Vitesse stapte naar de rechter toen Vitesse, ondanks herhaalde pogingen om tot een overeenkomst te komen met haar huurbaas, bij van de Kuit op een structurele weigering tot overleg stuitte. De Amsterdammer vond het allemaal 'onzin' en claimde dat Vitesse maar bij eigenaar Oyf om bijstorting moest gaan vragen.

Vitesse vond het onredelijk dat de Arnhemse eredivisionist de volle huur moest betalen ondanks dat door de coronamaatregelen niet over het stadion GelreDome beschikt kan worden. De rechter erkent dat argument en gaf de club ook gelijk om aanspraak te doen ondanks dat een pandemie niet in het huurcontract staat als uitsluitingsgrond.

De kantonrechter liet zich positief uit over de redelijkheid van de eis tot huurverlaging van Vitesse, maar wijst de eis puur af ‘bij gebreke van voldoende inhoudelijke onderbouwing’, blijkt uit vonnis, dat eigenlijk dinsdag zou worden uitgesproken, maar toch vrijdagmiddag al kwam.

Vitesse had gevraagd om een snel oordeel, omdat maandag opnieuw de huur voor GelreDome moet worden overgemaakt. Jaarlijks bedraagt die 1,8 miljoen euro zonder dat de club van het stadion gebruik kan maken buiten de (maximaal 20) thuiswedstrijden en ook slechts 7% van de exploitatie opbrengst tijdens wedstrijden ontvangt.

Het is nog onbekend of Vitesse in hoger beroep tegen de uitspraak gaat. De Arnhemse club zal later op de dag op het vonnis reageren.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: