9 april 2016 In de media

Vitesse morst belangrijke punten

Vitesse kwam zaterdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen ADO Den Haag, waardoor het averij opliep in de strijd om Europees voetbal.
Nadat een hoekschop onbedoeld werd verlengd door de onfortuinlijke Vitesse-verdediger Sheran Yeini, kon ADO gevaarlijk worden. In de zesde minuut kon voormalig spits van de Arnhemse formatie, Mike Havenaar, de bal door die actie in het doel werken: 0-1.

De voorsprong zorgde voor gefluit vanaf de tribunes, en een onrustige Vitesse-trainer Rob Maas, die met het gezicht van een oorwurm de achterstand gade sloeg. Echter, tien minuten voor de rust maakte Guram Kashia met een kopbal gelijk: 1-1.

Ongelukkig eigen doelpunt

Maikel van der Werff kon in het tweede bedrijf wel door de grond zakken in de 62e minuut. De verdediger kopte ongelukkig de bal achter de kansloze Eloy Room, waardoor ADO opnieuw een voorsprong pakte: 1-2.

In de ultieme slotfase zorgde invaller Denys Oliynyk voor opluchting in het GelreDome. De Oekraïense international wist met zijn gelijkmaker de 2-2 op het scorebord te zetten, maar verder dan een gelijkspel kwam Vitesse niet meer.