7 februari 2014 In de media

Vitesse morst bij debuut Fräser

Vitesse weet wederom niet te winnen in de Eredivisie. Bij het debuut van Henk Fräser als hoofdtrainer snoepte ADO Den Haag de Arnhemmers punten af.
Voor zowel Vitesse als ADO Den Haag moest het duel voor een ommekeer zorgen. Vitesse ging dinsdag na een bijzonder zwak optreden tegen AZ voor het eerst sinds 11 oktober onderuit (0-2) en ADO verloor kansloos van Heracles Almelo (0-3). De clubleiding van de Hagenaar besloot daarom trainer Maurice Steijn te ontslaan. Zijn voormalig assistent Henk Fräser zat in de GelreDome als hoofdverantwoordelijk op de bank bij de bezoekers.

Traoré start voor Havenaar
Bij Vitesse has Peter Bosz een basisplaats ingeruimd voor Bertrand Traoré. De huurling van Chelsea begon op de linkerflank en wisselde veelvuldig van positie met spits Lucas Piazon. Deze aanpak haalde echter niet veel uit, want Vitesse kwam moeizaam tot een goede aanval. De beste kans was voor Christian Atsu, die voor rust na een uitbraak op links voorlangs schoot.

ADO trok zich ver terug op eigen helft, maar loerde op de counter. Daarin was de ploeg van Fräser een aantal keren gevaarlijk, maar de Vitesse-defensie was steeds op tijd om te herstellen. Mike van Duinen ontsnapte tweemaal aan de aandacht van Guram Kashia, maar de verdediger loste dit beide keren zelf op.

Moeizaam Vitesse
Na rust moest Marko Vejinovic het veld ruimen en kwam Zakaria Labyad in de ploeg. Bosz was duidelijk niet tevreden over zijn ploeg, die al weken moeizaam speelt. De beste kans kwam na rust voor Danny Bakker van ADO. Van Duinen legde een voorzet panklaar voor de middenvelder, maar zijn schot vanaf vijftien meter werd door Piet Velthuizen knap met de voet gekeerd.

Inmiddels was ook Traoré door Bosz naar de kant gehaald en voor hem kwam spits Mike Havenaar in de ploeg. Vitesse ging daarmee wat opportunistischer spelen, door met de lange bal de Japanner te zoeken. Havenaar stond na 72 minuten aan de basis van een grote kans voor Vitesse. De aanvaller was op rechts ontsnapt en gaf de bal hard voor op Piazon, maar hij maaide over de bal heen.

Punt voor Fräser
In de slotfase meende heel Arnhem recht te hebben op een strafschop toen Atsu vanaf rand zestien op doel schoot. Roland Alberg kreeg de bal tegen zijn hand, maar scheidsrechter Pol van Boekel gaf geen penalry. Daarover hadden de Hagenaars niets te klagen.

Havenaar was in blessuretijd nog het dichtst bij de bevrijdende treffer, maar raakte de paal toen hij de bal via de kluts in zijn voeten kreeg. Frank van der Struijk probeerde het nog met een kopbal, maar ADO hield stand. De hekkensluiter liet Vitesse zo met veel chagrijn achter en Fräser kon tevreden terugkijken op zijn debuut als Eredivisiecoach.
 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: