27 april 2014 In de media

Vitesse morst dure punten tegen Go Ahead Eagles

Vitesse heeft zondagmiddag in het Gelredome belangrijke punten laten liggen in de strijd om een ticket voor de Europa League.
De ploeg van trainer/coach Peter Bosz kwam niet verder dan een puntendeling tegen Go Ahead Eagles (2-2), waardoor deelname aan de play-offs weer een reële optie is.

Vitesse domineerde voor rust, maar wist een aantal kansen voor onder anderen Zakaria Labyad en Christian Atsu niet in een doelpunt om te zetten. Tegen de verhoudingen in kwamen de gasten na een half uur op voorsprong. Marnix Kolder troefde bij een hoekschop van Jop van der Linden zijn bewaker Guram Kashia af en kopte de bal hard achter doelman Piet Velthuizen: 0-1.

De thuisploeg, waarbij de onlangs gestopte Theo Janssen in de rust afscheid van het publiek nam, kwam niet al te best uit de kleedkamer. Eerst was Sjoerd Overgoor dicht bij de 0-2, maar hij schoot de bal net naast. Enkele minuten later was het wel raak. Jarchinio Antonia passeerde Velthuizen met een rollertje: 0-2.

Twintig minuten voor tijd kwam Vitesse toch terug via aanvoerder Kashia, die koppend voor 1-2 zorgde. Toen Davy Pröpper er met een fraaie uithaal 2-2 van maakte, had Vitesse de zege nog voor het grijpen. De ploeg miste echter enkele flinke kansen op de 3-2.
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: