7 augustus 2016 In de media

Vitesse na een helft klaar met armzalig Willem II

Vitesse is in ieder geval een dag koploper in de eredivisie.
De ploeg van Henk Fraser, die deze zomer overkwam van ADO Den Haag, liet voor rust geen spaan heel van Willem II en speelde het duel vervolgens eenvoudig uit: 4-1.

Vitesse wachtte aanvankelijk af en kwam goed weg bij een kans van de Spaanse spits Fran Sol. Na amper twintig minuten meldden de Arnhemmers zich voor het doel van Willem II. Eerst schampte Marvelous Nakamba nog de paal, maar daarna brak Ricky van Wolfswinkel het duel open.

Visitekaartje

Van Wolfswinkel, die na zeven jaar terugkeerde op het oude nest, schoof de bal uit een pass van Nakamba in de lange hoek voorbij doelman Kostas Lamprou.

Bij de eerste goal trof de Griekse doelman geen blaam, maar dat gold niet voor de tweede treffer. Een van richting veranderd schot van Valeri Kazaisjvili werd door Lamprou volkomen verkeerd beoordeeld, waarop de bal via zijn arm in het doel belandde.

Daarna liet Nathan zich gelden. De Braziliaanse huurling van Chelsea schoot twee keer raak, waarvan een op aangeven van de zestienjarige Mitchell van Bergen.

Van Bergen, opgeleid bij Willem II maar sinds afgelopen seizoen de jongste debutant uit de geschiedenis van Vitesse, schoot na een knappe actie op de paal waarop Nathan de bal rustig kon binnenlopen.

Na rust zette de thuisploeg even aan, wat resulteerde in een treffer van de Spaanse spits Fran Sol. Daarna nam Vitesse het heft weer in handen en speelde de wedstrijd rustig uit.