22 augustus 2021 In de media

Vitesse na Europees succesje hard onderuit

Vitesse heeft na de 1-0 zege bij PEC Zwolle en de knappe 3-3 bij Anderlecht in de voorronde van de Conference League een 3-0 nederlaag geleden tegen Willem II in de eredivisie, een slechte generale voor de return tegen Anderlecht.

Met Riechedly Bazoer, Eli Dasa, Yann Ghobo en Nikolai Baden Frederiksen op de bank, gespaard door coach Thomas Letsch, keek de nummer vier van vorig seizoen voor rust lijdzaam toe hoe Willem II domineerde en twee keer scoorde.

Op aangeven van Görkem Saglam kopte Kwasi Wriedt raak en Ché Nunnely schoof de bal in het doel na keeper Markus Schubert te hebben omspeeld.

Eerste basisplaats Tannane

Bij Vitesse waren veel ogen gericht op Oussama Tannane. Letsch had na diens belangrijke doelpunt als invaller tegen Anderlecht voor het eerst dit seizoen een basisplek voor de 27-jarige spelmaker ingeruimd.

Tannane blonk de afgelopen jaargang uit bij Vitesse en maakte in de zomer zijn vertrekwens kenbaar. De club zag dat ook zitten om – met een contract tot medio 2022 – nog wat aan hem te verdienen. Daarop besloot Letsch in de voorbereiding nauwelijks gebruik te maken van Tannane, die bovendien met overgewicht terugkeerde van vakantie.

Alleen is het tot een transfer nog niet gekomen en kreeg Tannane langzaam meer speeltijd van Letsch met zondag zijn eerste basisplaats tot gevolg. Zijn optreden tegen Willem II zal zijn marktwaarde niet hebben verhoogd. Hij speelde ongelukkig en zijn passes en schoten misten vaak de juiste richting.

Over de toekomst verkeert Tannane nog in het ongewisse: “Er is interesse, maar er is niks concreet. Ik ben hier en wil alles geven tot de clubs een akkoord hebben en ikzelf ook. Het moet een club zijn met ambitie. Ik ga niet zomaar tekenen. Donderdag (tegen Anderlecht) ben ik hier.”

Rouleren mislukt

Bazoer, Dasa, Ghobo en Frederiksen vielen na de rust in. Vitesse werd sterker, drong aan, maar de kansen waren schaars. Loís Openda stuitte op de nieuwe Willem II-doelman Timon Wellenreuther en een treffer van Frederiksen werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Bij een Tilburgse tegenstoot besliste invaller Wesley Spieringhs het duel met een kopbal. Duidelijk werd dat het rouleren van Letsch bij Vitesse niet zo goed werkte als bij zijn Duitse collega Roger Schmidt bij PSV. “We hebben erover nagedacht”, zei Letsch. “Als we hadden gewonnen, hadden we het goed gedaan.”

Bron: NOS / Foto's: SV

Hoofdsponsor: