21 mei 2019 In de media

Vitesse na galavoorstelling tegen FC Groningen naar finale play-offs

De sterren van Vitesse staan op het juiste moment op. Aan de hand van vormgever Martin Ødegaard en goalgetter Tim Matavz gaat de Arnhemse club naar de finale van de play-offs om Europees voetbal. Na de overtuigende 3-1 zege op FC Groningen wacht de dubbel met FC Utrecht.
Vitesse moet vrijdagavond naar Stadion Galgenwaard. Dinsdag komt Utrecht naar GelreDome. Daarmee heeft coach Leonid Slutskiy de beloning gekregen voor lef. Met een stormloop op het Groningse doel is de finale bereikt.

Slutskiy gooide zijn elftal voor de cruciale pot in Arnhem om. Vitesse moest een 2-1 achterstand uit de heenwedstrijd in de Euroborg wegpoetsen. Deels waren de wijzigingen noodgedwongen. Er was al een zwik blessures, maar op de wedstrijddag meldde Max Clark zich ook nog ziek. Alexander Büttner werd zodoende linksback.

De Rus posteerde daarentegen Martin Ødegaard bewust achter de spitsen. Hij zette Mohammed Dauda op de rechterflank. Tim Matavz was de meest fitte spits in de Arnhemse gelederen.

Droomstart van Vitesse
Ødegaard en Matavz maakten in de return het verschil. De Noor zorgde in GelreDome voor een droomstart van Vitesse. De huurling van Real Madrid opende al na 68 seconden de score. Daarna sloeg Matavz toe. Met twee goals was de clash na iets meer dan een half uur al beslist: 3-0.

Na rust kreeg de Arnhemse formatie nog een rits levensgrote kansen. Maar uiteindelijk bracht Groningen de spanning vanuit het niets terug, via Kaj Sierhuis. Zo moest de oppermachtige Gelderse eredivisionist nog tot de slotseconde sidderen ook

Gelderlander / foto’s SV

Hoofdsponsor: