18 januari 2022 In de media

Vitesse na kleine zege op DVS’33 naar kwartfinale KNVB-beker

Vitesse gaat de loting in voor de kwartfinale van de KNVB-beker. De Arnhemse club won dinsdagavond zonder bovenmatige inspanning van derdedivisionist DVS’33. Huisman en Openda vloerden de club uit Ermelo: 2-0.

Vitesse-coach Thomas Letsch spaarde voor de bekerwedstrijd in GelreDome Danilho Doekhi en Thomas Buitink. Sondre Tronstad en Matus Bero ontbraken vanwege blessureleed.

Zo startte onder andere Dominik Oroz en de Kroatische jeugdinternational kreeg in de openingsfase ook de beste kans. Hij schoot van dichtbij over.

Na 22 minuten kwam Vitesse op voorsprong. Daan Huisman krulde de bal binnen op aangeven van Loïs Openda. Hij verschalkte zo doelman Jonathan Waterberg: 1-0.

Vitesse domineerde daarna, maar ontsnapte na 32 minuten wel. Jacob Rasmussen ging onder de bal door, waarna Ali Akla vrij baan kreeg. Hij schoot alleen voor Vitesse-doelman Jeroen Houwen wild naast.

Arbiter Clay Ruperti marchandeerde vlak voor rust met de regels. De scheidsrechter onthield Vitesse een zuivere strafschop, nadat Openda duidelijk werd vastgehouden door Tim van de Berg.

Openda kreeg na 58 minuten zijn revanche. De Belg zag eerder een schot geblokt door Van de Berg. Maar hij profiteerde wel van een ketser van Jeremy Jonker, die de bal zonder te kijken terug kopte op Waterberg. De huurling van Club Brugge rondde rustig met een lob af en besliste zo het duel: 2-0.

Vitesse-DVS’33 2-0 (1-0)
22. Huisman 1-0, 58. Openda 2-0

Gele kaarten: Veenhof (DVS’33)

Vitesse: Houwen; Oroz, Bazoer (73. Cornelisse), Rasmussen; Dasa (81. De Regt), Huisman, Domgjoni (58. Buitink), Gboho (58. Vroegh), Wittek; Grbic (58. Baden Frederiksen), Openda.

Bron: De Gelderlander / Foto's: SV