21 februari 2021 In de media

Vitesse na rust ten onder


Vitesse heeft vanavond verloren van PSV. Waar de Arnhemmers al vroeg in de wedstrijd via Armando Broja op voorsprong kwamen, verzuimden ze in de eerste helft om de kansen af te maken. PSV kwam in het tweede bedrijf terug in de wedstrijd door een doelpunt van Donyell Malen. Het was Mario Gotze die het duel in de slotfase met twee goals besliste.

Vitesse begon uitstekend aan de wedstrijd in het Philips Stadion in Eindhoven. Al na drie minuten zorgde Lois Openda voor het eerste gevaar. Waar de poging van de Belgische spits in de handen belandde van PSV-doelman Yvon Mvogo, stond de 0-1 een minuut later wel op het scorebord. Na een flitsende combinatie tussen Oussama Tannane, Broja en Eli Dasa, bracht de rechtsback Broja in stelling. De spits schoof beheerst raak: 0-1.

Wat volgde was een levendige eerste helft, met kansen over en weer. Op pogingen van Yorbe Vertessen en Eran Zahavi lag Remko Pasveer, die zijn honderdste wedstijd voor Vitesse speelde, telkens goed in de weg. Ook Vitesse stichtte volop gevaar. Eerst schoot Tannane rakelings over. Daarna noteerde Broja de grootste kans van de wedstrijd. Hij ontfutselde de bal, omspeelde doelman Nvogo maar raakte vervolgens op de paal.

Op slag van rust kende Vitesse wederom een goede fase. Zo ontsnapte Broja opnieuw aan de aandacht van de PSV-defensie en werd hij onreglementair gevloerd. Waar arbiter Bjorn Kuipers eerst naar de penaltystip wees, bleek na tussenkomst van de VAR dat de overtreding net buiten het strafschopgebied was begaan. De vrije trap van Tannane leek doel te treffen, ware het niet dat Nvogo met een uiterste inspanning de tweede Arnhemse treffer voorkwam. In de rebound raakte Tannane de paal en in derde instantie schoot Openda over.

In de tweede helft lieten Broja en Openda opnieuw van zich spreken. Eerst kwam Openda een teenlengte tekort om de bal goed te controleren. Tien minuten na rust zette Broja goed door en probeerde hij met een lage voorzet zijn aanvalsmaatje te bereiken, maar de bal werd geblokt door de PSV-defensie.

Daarna begon PSV meer en meer te drukken. Dat resulteerde in schoten van Zahavi (geblokt door Bazoer) en een harde knal van invaller Philipp Max, waarop Pasveer bekwaam reageerde. In de 66ste minuut was de gelijkmaker daar dan toch. Een andere invaller, Malen, schoot hard en laag raak: 1-1.

In een boeiend gevecht streed Vitesse voor elke meter. Daarnaast bleek de jubilerende Pasveer een sta-in-de-weg. Ook in de slotfase redde hij uitstekend op een uithaal van Malen. Toch was dat niet voldoende. In de 86ste minuut was het wederom een invaller die scoorde. Gotze tikte een voorzet van Malen binnen: 2-1. Slechts twee minuten later was hij opnieuw trefzeker. Zo verloor Vitesse in de slotfase met 3-1 van PSV.

Zaterdag 27 februari speelt Vitesse in GelreDome, op een nieuw speelveld, tegen VVV-Venlo (aanvang 20.00 uur). Drie dagen later, op dinsdag 2 maart, spelen de Arnhemmers opnieuw tegen de ploeg uit Limburg. Dan niet in de Eredivisie, maar in de halve finale van de TOTO KNVB Beker.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: