9 november 2013 In de media

Vitesse na uitstekende overwinning naar de koppositie

Vitesse heeft de leiding gegrepen in de Eredivisie. De club uit Arhnem won op eigen veld met 3-1 van FC Utrecht. Door de overwinning komen ze voorlopig bovenaan.
Het kan enkel worden ingehaald door AZ Alkmaar, dat morgen nog in actie komt tegen Feyenoord.

In de openingsfase was het eerbetoon in de vierde minuut aan Theo Bos en David di Tommaso, het meest beklijvende moment. De eeuwige nummers vier werden geëerd door beide clubs. Dat is waar voetbal om draait. Uiteraard werd er ook gevoetbald, maar Mike Havenaar geraakte namens de thuisploeg niet voorbij Robbin Ruiter. Ook de bezoekers kregen via Steve De Ridder een kans, maar die botste op doelman Piet Veldhuizen.

Vitesse kwam na een halfuur toch op voorsprong. In een scrimmage kwam de bal op de arm van een Utrecht-verdediger, waarna het leer op de stip ging. Aanvaller Christian Atsu knalde beheerst binnen. Vlak voor de pauze kon Davy Pröpper bijna verdubbelen, maar zijn rebound miste op een haar na het kader.

Na de pauze kregen beide clubs een uitstekende kans. Ruiter moest meteen attent zijn bij een poging van Atsu en aan de overzijde bracht Jan-Arie van der Heijden redding, nadat De Ridder namens Utrecht stevig kon uithalen. De Ridder moest echter niet te lang treuren. De Belgische middenvelder bracht het leer voor doel, maar raakte de arm van Vitesse-speler Guram Kashia in het strafschopgebied. De Ridder zette de penalty zelf om en bracht de bordjes weer in evenwicht.

De thuisploeg bleef echter druk zetten op Utrecht en kwam tot tweemaal toe dicht bij een overwinning. Zowel Patrick van Aanholt als Lucas Piazón zagen hun inzet uiteen spatten op het doelhout. In het slot van de partij mocht de GelreDome toch ontploffen. Mike Havenaar kopte een voorzet van Kelvin Leerdam tegen de touwen. In de slotminuten was er nog veel spektakel. Eerst haalde Utrecht-verdediger Dave Bulthuis met een omhaal de inzet van Gaël Kakuta van de lijn, maar uiteindelijk tekende Pröpper met een uitstekende knal voor de 3-1-eindstand.

Scoreverloop:
1-0 (31') Christian Atsu (strafschop)
1-1 (65') Steve De Ridder (strafschop)
2-1 (86') Mike Havenaar
3-1 (90'+3) Davy Pröpper
 

Soccernews / Foto’s SV

Hoofdsponsor: