1 december 2013 In de media

Vitesse na winst weer koploper

Vitesse is na een 3-0 overwining op Cambuur Leeuwarden weer de koploper in de Eredivisie. De bezoekers voetbalden lang goed mee, maar verloren uiteindelijk toch van een effectief Vitesse.
Cambuur begon het duel echter wel prima. In het eerste halfuur creëerden de Friezen via Paco van Moorsel twee kansen, maar tot tweemaal toe kon doelman Piet Velthuizen opgelucht adem halen. Hierna nam Vitesse de regie over en was het na een ruim halfuur 1-0. Marco Vejinovic scoorde met een afstandschot.

De 1-0 bleek de ruststand te zijn en direct na rust besliste Vitesse het duel. Davy Pröpper verlengde een hoekschop, die Kelvin Leerdam achter doelman Leonard Nienhuis werkte. Cambuur bleef echter wel goed voetballen, maar miste via Jody Lukoki dé kans op de aansluitingstreffer. Alleen voor Velthuizen miste de rappe rechtsbuiten.

Hierna was het verzet van Cambuur gebroken, dat nog enkele keren goed wegkwam. In de blessuretijd van het duel viel uiteindelijk toch nog de 3-0: invaller Giorgi Chanturia scoorde. Door de overwinning wipt Vitesse weer over Ajax en FC Twente heen en is het weer de koploper in de Eredivisie.