18 december 2020 In de media

Vitesse naar achtste finale TOTO KNVB Beker

Vitesse heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. In Tilburg werd met 0-2 gewonnen van Willem II, door goals van Million Manhoef en de ingevallen Thomas Buitink. Voor Manhoef was het zijn eerste treffer in Arnhemse dienst. In de slotfase mocht Enrico Hernandez nog zijn officiële debuut maken voor Vitesse.

Vitesse was eerder dit seizoen al op bezoek in Tilburg en pakte net als bij het duel in oktober (1-3 zege) het initiatief. Dat resulteerde al snel in de eerste mogelijkheid voor de Arnhemmers, maar een schot van Maxi Wittek ging over het doel van Robbin Ruiter. Aan de andere kant ondernam Vangelis Pavlidis een poging, maar ook zijn inzet belandde in de tribune. Vitesse, dat met dezelfde elf spelers aantrad als tegen sc Heerenveen (1-1), koos overduidelijk de aanval en kreeg via Loïs Openda de eerste grote kans. Vanaf een meter of elf schoot hij op de handen van Ruiter.

Waar Willem II iets meer grip op de wedstrijd leek te krijgen, opende Vitesse de score in het Koning Willem II Stadion. Via Openda en Oussama Darfalou kwam de bal bij de tweede paal, waar de mee opgekomen Manhoef alleen maar binnen hoefde te tikken: 0-1. Manhoef, afgelopen zomer vanuit de Vitesse Voetbal Academie doorgestroomd naar de eerste selectie, scoorde zo zijn eerste officiële doelpunt voor Vitesse.

Willem II moest in de achtervolging en drukte Vitesse in het vervolg van de eerste helft wat verder achteruit. Dat resulteerde in twee serieuze mogelijkheden: Sebastian Holmén kopte vanuit een corner maar net over het doel van Remko Pasveer en Mats Köhlert vergat goed af te drukken nadat hij vanaf de linkerkant werd gelanceerd. Jacob Rasmussen kon de bal daardoor van de lijn halen. Via een flitsende aanval, met Oussama Tannane en Matus Bero in de hoofdrol, werd Vitesse nog dreigend. Het uiteindelijke schot van Sondre Tronstad werd geblokt. Vlak voor rust leek Willem II op gelijke hoogte te komen via Ché Nunnely, maar de buitenspeler stond buitenspel waardoor de treffer geen doorgang vond.

Na de onderbreking was de eerste kans voor Vitesse. Openda werd de diepte ingestuurd en was te snel voor Derrick Köhn, maar zijn schot was niet zuiver genoeg en ging naast. Manhoef produceerde ook nog een afstandsschot die werd gevangen door Ruiter. Vitesse controleerde het duel volledig en had na een uur spelen dan ook op 0-2 moeten komen. De ingevallen Buitink legde de bal terug op Bero, die uit de draai naast schoot. Nog geen minuut later werd de score wel verdubbeld. Tannane pikte de bal op, stuurde Buitink weg en de spits bleef oog in oog met Ruiter uiterst kalm. Daarmee beloonde Vitesse zichzelf voor de goede fase na rust.

Ook na de 0-2 had Vitesse weinig te duchten van de thuisploeg, dat met de ingevallen Kwasi Wriedt en Mike Trésor nog wat probeerde te forceren. De score had echter veel hoger moeten uitvallen, maar grote kansen aan Arnhemse zijde werden niet benut door Bero en Bazoer. Door de overwinning is Vitesse geplaatst voor de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. De loting vindt aanstaande zaterdag om 22.30 uur plaats in de Eretribune op FOX Sports.

Vitesse speelt aankomende zondag 20 december (12.15 uur) alweer het volgende duel. Dan komt Feyenoord naar GelreDome voor de dertiende speelronde in de Eredivisie.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: