2 augustus 2018 In de media

Vitesse naar de volgende ronde Uefa Europa League

Vitesse heeft vanavond met 3-1 gewonnen van FC Viitorul. Het team van hoofdtrainer Leonid Slutskiy bereikt daarmee de volgende ronde van de UEFA Europa League, waarin het FC Basel treft.
Vitesse trad met één wijziging aan tegen FC Viitorul ten opzichte van een week geleden. Matus Bero nam de plaats op het middenveld in van Thomas Bruns.

Vitesse had in de eerste helft verreweg het beste van het spel. Toch was het even schrikken geblazen in GelreDome toen Eduardo met een verkeerde inspeelbal onbedoeld voor gevaar zorgde, maar de poging van afstand van de Roemenen trof geen doel.

Vervolgens was het weer Vitesse dat de dienst uitmaakte. Rasmus Thelander was, in zijn eerste optreden in GelreDome, bijna trefzeker. De lat voorkwam dat zijn kopbal tot doelpunt werd gepromoveerd. Een minuut later was het wel raak. Jake Clarke-Salter kopte de bal uit een corner richting doel, waar Matavz bij de tweede paal het laatste zetje gaf: 1-0.

Vitesse leek in de eerste helft door te drukken. Eerst was het Beerens met een gevaarlijk schot van randje zestien en daarna belandde een schot uit de rebound van Matus Bero in de handen van de Roemeense doelman. Omdat ook een kopbal van Linssen de lat raakte en Matavz een poging uit de draai in de handen van de keeper zag belanden, was 1-0 de ruststand in Arnhem.

In de 48ste  minuut kwam de 2-0 dan toch op het scorebord. Na een goede aanval kwam de bal in de rebound bij Linssen, die onberispelijk uithaalde en scoorde. Het was een bijzonder doelpunt voor Linssen, want het betekende zijn vierde Europese treffer voor Vitesse. Hij is daarmee samen met Bob Peeters en John van den Brom Europees topscorer van de Arnhemmers.

Twee minuten na de Vitesse-treffer was het raak voor FC Viitorul. Dragus, die ook in de heenwedstrijd tot twee keer toe trefzeker was, schoof een bal diagonaal tegen de touwen: 2-1. Even leek het spannend te worden in Arnhem, maar al snel liet de ploeg van hoofdtrainer Leonid Slutskiy zien het niet over zich af te willen roepen. Eerst ging een schot van Beerens voorlangs en niet veel later ging een poging van invaller Bruns naast. In de 77ste minuut zorgde Beerens voor de bevrijdende 3-1. Beerens reageerde alert op een terugkopbal, onderschepte de bal en had een schitterend lobje in huis: 3-1.

Dankzij de overwinning speelt Vitesse volgende week in de derde voorronde van de UEFA Europa League een thuiswedstrijd vs het FC Basel van Ricky van Wolfswinkel. De wedstrijd begint donderdag 9 augustus om 20.00 uur in GelreDome. Tickets voor deze wedstrijd zijn vanaf vrijdagochtend te koop via Vitesse.nl/tickets en MijnVitesse (GelreDome).