10 november 2014 In de media

Vitesse neemt Fortes over van RKC

Alvin Fortes is dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij RKC Waalwijk. De 20-jarige aanvaller is in het bezit van een amateurcontract en kan zodoende in de winterstop transfervrij de overstap maken vanuit Waalwijk.
Of Fortes zich na de eerste seizoenshelft meteen bij Vitesse zal melden, is nog niet helemaal zeker. De kans bestaat dat de vleugelspits nog een half jaar in Brabant gestald wordt. In dat geval moet RKC wel met een vergoeding over de brug komen.

Fortes maakte vorige maand zelf al melding van een transfer naar Vitesse, maar kwam daar onlangs op terug toen bleek dat ook zijn huidige club RKC en Sparta Rotterdam een profcontract voor hem klaar wilden leggen. De behendige vleugelspits heeft de knoop nu definitief doorgehakt en zal komende week een meerjarig contract tekenen in Arnhem.

Fortes voegde zich deze zomer bij Jong RKC, maar hij werd al snel overgeheveld naar de hoofdmacht van die club.

Fortes is niet de eerste RKC-'er die de overstap maakt naar Vitesse. Scout Janus van Gelder en assistent-trainer Rob Maas gingen het talent afgelopen zomer voor. Ook algemeen directeur Joost de Wit, hoofdtrainer Peter Bosz en technisch directeur Mohammed Allach (foto) hebben een verleden bij de eerstedivisieclub.
 

AD / Foto’s FB Fortes – SV

Hoofdsponsor: