15 december 2020 In de media

Vitesse niet akkoord met toegevoegd geluid in stadion Tilburg

Vitesse en Ajax gaan niet akkoord met een voornemen van Willem II. De Tilburgers waren van plan om in de wedstrijden tegen de Arnhemmers en Amsterdammers supportersgeluiden te laten horen in het Koning Willem II Stadion zelf, maar dat gaat dus niet door.

Het Brabants Dagblad onthult op dinsdagochtend: “Vitesse en Ajax leggen Willem II al voor hun wedstrijd in het stadion van de Tilburgers het zwijgen op. Beide clubs gaan er niet mee akkoord dat er tijdens de wedstrijd geluid van supporters opklinkt uit de luidsprekers in het stadion.”

De krant vervolgt: “Vitesse is donderdag te gast voor de beker. Met een thuiswedstrijd tegen Ajax sluit Willem II op woensdag 23 december de eerste competitiehelft af. Een paar weken geleden, in het gewonnen thuisduel tegen VVV Venlo, experimenteerde de Tilburgse club met supportersgeluid. Dat beviel de spelers en technische staf zo goed dat het zondag tegen Sparta een vervolg kreeg. De KNVB gaf toestemming, maar stelde wel als voorwaarde dat de bezoekende club akkoord moest gaan.”

VVV-Venlo en Sparta Rotterdam maakten overigens géén bezwaar en kregen zelfs de mogelijkheid om zelf een geluidsbandje mee te nemen, al deden de clubs dit niet.

Bron: Soccernews / Foto's: SV

Hoofdsponsor: