26 januari 2021 In de media

Vitesse niet bang voor topscorer

Vitesse ontmoet woensdagavond in Venlo de topscorer van de eredivisie, de Griek Georgios Giakoumakis. Vitesse-coach Thomas Letsch vertrouwd op zijn defensie tegen VVV. Met dertien goals heeft Vitesse de minst gepasseerde verdediging van de eredivisie. Letsch: “Als wij met onze principes spelen, dus ver van het doel, dan houden we ook Giakoumakis van kansen af. We zullen ongetwijfeld veel balbezit hebben. Dan moet er geduld zijn.”

Vitesse speelt fris en dominant voetbal en creëert elke wedstrijd een karrenvracht aan kansen. Punt van kritiek zou het afmaken van kansen kunnen zijn. Letsch is het daarmee eens, zo deelt hij in De Gelderlander. “Wij moeten killersinstinct tonen. We krijgen volop kansen, maar het rendement moet omhoog. Dan maken we het onszelf ook veel makkelijker.”

Vitesse komt woensdagavond aan de start met het spitsenduel Oussama Darfalou en Armande Broja. Bij Vitesse is iedereen fit. Alleen Sondre Tronstad, weer in training na herstel van een bovenbeenblessure, zit nog niet bij de wedstrijdselectie.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Doekhi, Bazoer, Rasmussen; Dasa, Bero, Tannane, Bruns, Wittek; Darfalou, Broja.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: